5 tény, amit nem tudtál a szépségipar új kedvencéről, a LED-fényről

2020. augusztus 26.
A szépségiparban egyre többször bukkannak fel a LED-fény erejével dolgozó innovatív újdonságok, amelyek hatásos bőrszépítést ígérnek. Megmutatjuk, pontosan hogyan, milyen ígéretekkel, vagyis eredményekkel gyógyítanak és szépítenek a LED-fényt kibocsátó diódák.

Ha a LED fényre gondolunk, gyakran fiatalkorunk diszkóemlékei és az ott villódzó LED-lámpák jutnak eszünkbe, de talán már tudjuk, hogy a LED (light-emitting diode), azaz a fényt kibocsátó dióda ennél sokkal több. A LED-lámpák különböző hullámhosszú fényei különböző mélységekben hatolnak a bőrbe, számos jótékony biológiai folyamatot elindítva; így elősegítik a bőr fiatalítását és gyógyulását. Ez a terápia a Foreo nemrég bemutatott UFO 2 okos arcmaszkjában is megtalálható, ennek kapcsán pedig a svéd beauty-tech márka úgy döntött, összegyűjti azt az 5 tényt, amit a LED-fényről tudni érdemes.

1. TÉNY – A LED-fényterápiát eredetileg a NASA fejlesztette ki

A NASA kezdte el a LED-fényterápiát alkalmazni az űrhajó-küldetések során, növénytermesztési kísérletekhez. Nem sokkal ezután rájöttek, hogy ez a módszer segít a fénynek mélyebbre jutni a szövetekben, így a sérült bőr gyorsabban gyógyul és a szövetek hamarabb regenerálódnak. Manapság a fénytechnológiának számos alkalmazási területe van, a szépségipartól a fizikoterápiáig. Daganatos megbetegedéseknél is gyakran használják, mert bizonyos esetekben képes csökkenteni a sugárterápia és a kemoterápia fájdalmas mellékhatásait.

2. TÉNY – A vörös és infravörös sugarak csökkenthetik a cellulit mennyiségét

A vörös és infravörös sugarak bizonyítottan fokozzák a vérkeringést, és ezáltal a kollagén- és elasztintermelést. A vörösfény-terápiát a sérült bőr gyógyítására és feszességének javítására is használják, tehát ideje búcsút mondanunk az öregedés jeleinek, és köszönteni a fiatalabb önmagunkat.

Olvastad már?

3. TÉNY – A LED fényterápia segíthet a napkárosodott bőrön is

A LED fényterápia, különösen a sárga fény segíthet eredményesen harcba szállni a napégés okozta bőrkárokkal, miközben nyugtatja az égett felületet. A bőrpírt is csökkentő fénykezelés ráadásul nem tartalmaz ultraibolya sugarakat, így teljesen biztonságos a használata, akár rendszeres alkalmazás mellett is. Más agresszívabb módszerektől eltérően, mint pl. a lézerterápia, a LED nem égeti a bőrt és nem okoz fájdalmat.

4. TÉNY – A zöld fény nyugtat, és képes enyhíteni a krónikus fájdalmat

A bőrkiegyenlítő és élénkítő hatásáról ismert zöld fényt több szempontból is vizsgálta tanulmányaiban a dr. Mohad Ibrahim, az Arizonai Egyetem professzora. Legizgalmasabb megállapításai között szerepel, hogy a zöld színű LED-fény képes csökkenteni a migrénes és egyéb krónikus fájdalmat. Fájdalomcsillapító tulajdonságainak és a neuropátiás fájdalom blokkolásának köszönhetően a zöldfény-terápia forradalmian új módszert jelenthet a különböző típusú krónikus fájdalmak kezelésében.

5. TÉNY – Az élénk fehér fény növeli a tesztoszteronszintet, és nagyobb szexuális elégedettséget eredményez az alacsony szexuális vágyú férfiakban.

A fehér fény feszesít a bőrt és csökkenti a puffadást, de ez nem minden. Számos tanulmány bebizonyította az élénk, ragyogó fehér fény növeli a nemi vágyat és emeli a tesztoszteronszintet. A Sienai Egyetem kutatása összefüggést talált a fényterápiás kezelés és az LH hormon (luteinizáló hormon) szintjének emelkedése között, amely bizonyítottan emeli a férfiak tesztoszteron szintjét.

Fotó: Marie Claire-archívum, Unsplash

Forrás: Foreo

Láttad már?