Leszámol a tökéletes babasminkekkel a művész

2020. augusztus 31. |

Maryna Tezina főállású Poppen Atelier baba művész. Munkája abból áll, hogy a szinte irreálisan tökéletes szépségű, sokszor erős sminkkel ellátott babáknak új, élethű arcokat készít.

Sok szülő rémálma, hogy a gyermekeik önértékelési zavarok sokaságával nőnek fel a néha túlzó sztenderdeket, és szépségideálokat követő babáknak, rajzfilm figuráknak hála. Tény, hogy a babagyártók sokszor nem spórolnak a sminkkel, és persze a darázsderekak, hosszú combok, gigantikus babakeblek is ritkán méretarányosak, vagy vannak köszönőviszonyban az átlagos emberi testméretekkel.

Olvastad már?

Maryna Tezina művész egyes alkotásaiban a hasonló irreális szépségideálokkal is igyekszik leszámolni, legalábbis ami a babák arcát, és a túlzó sminkeket illeti. „Emlékszem, egyik nap láttam egy videót, amelyen egy művész egy baba vonásait alakította teljesen át” – mesélte Maryna hogyan is kezdődött az egészen különleges karrierje, aki a visszafogottabb, élethű modellek mellett extravagáns karaktereket is készít.

Az alkotó munkája lényegében három fő fázisból áll, elsőként eltávolítja az arcról a sminket, majd újrarajzolja a vonásokat, ezután következik a kontúrozás és színezés. Tiszta acetonnal és fülpiszkálóval mossa le a többnyire alkalmi sminket, és a dús sörényt sem sajnálva ollóval távolítja el a korábbi tincseket.

Az újrarajzolás folyamatához vízfestékceruzát használ, és igyekszik hol élethű, valódinak, átlagosnak tűnő vonásokat felrajzolni az aktuális modelljeire, hol pedig az aktuális projektnek megfelelően egy-egy híres filmes karakter, vagy sztár bőrébe bújtatni műveit, amiért természetesen már inkább felnőttek rajonganak.

Így lehet egy hidrogénszőke, tupírozott hajú, cérnavékonyra rajzolt szemöldökű, túlzóan nagy szemű, show-világot idéző babakülsőből bájos vörös babalány porcelánbőrrel és természetes szemöldökkel, természetes színű rúzzsal, szeplővel.

Láttad már?

Barbie baba lett Frida Kahlóból

Barbie baba lett Frida Kahlóból

Sokan kritizálják a Barbie babákat irreálisan vékony és idealisztikus testfelépítésük miatt. A plussize és a mozgássérült babákon túl már olyan nőket formáló babákkal is újított a márka, akik példaképként állhatnak a jövő generációja előtt.

Az elkészült babák között mindenféle korosztályú, külsejű alkotásokat találunk, a művész pedig azt mondja, hogy eddig 130 újjávarázsolt baba áll a munkássága mögött. A legtöbbet már el is adta, mégpedig a világ számos pontjára eljuttatva őket. Egyik kedvence, egy őszhajú, korosodó „babahölgy” Ausztráliában talált új gazdára, de ugyanúgy Szingapúrban és az Egyesült Államokban is szívesen vásárolják az alkotásait.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

3 cél, 3 bevált bőröregedés-gátló napvédő arcra anti-aging

3 cél, 3 bevált bőröregedés-gátló napvédő arcra