Ezt tehetjük a reggeli duzzadt szemek ellen a bőrgyógyászok szerint

2020. november 02.
A szem alatti puffadt részek sokunknak okoznak bosszúságot reggelről reggelre. Számos trükk van, amellyel akár pillanatok alatt, otthon is tehetünk a kellemetlenség ellen. 

1. Hideg

Ha valamilyen hideg, előre hűtött dolgot, például hideg vizes törölközőt vagy törölközőbe csavart jégkockát nyomunk a szemünk alá, akkor az segít elvezetni az ott felgyülemlett folyadékokat 10-15 perc alatt.

2. Felkarikázott uborka vagy krumpli

Évszázadok óta használjuk az uborka bőrszépítő hatását. Ez nem véletlen, hiszen nagyszerűen le tudja húzni a gyulladást, és hidratálja a fáradt bőrt, így szem alatti puffadásra is tökéletes. Ha eggyel tovább lépnénk, akkor használjunk inkább krumpliszeletet: ugyanis az hosszabb ideig hideg marad, és rengeteg vitamin, illetve antioxidáns van benne.

puffadt-szem-ellen-trükk

3. Átgondolt alvásrutin

A puffadt szemek természetesen rossz minőségű alvásra is utalhatnak. Ha nem alszunk eleget, akkor a hormonjaink felelősek a vízszabályzás zavaráért. Ha gyakran puffadt szemmel ébredünk, akkor 7-9 óra alvásnál kevesebben nem is érdemes gondolkozni.

4. Kerüljük a sót és az alkoholt

A magas sótartalmú ételek és az alkohol elvonja a vizet a szervezetből, dehidratál és akár duzzadt szemeket is okozhat. A puffadás ellen ajánlott a sóbevitelt 2,3 mg/napra, az alkoholbevitelt pedig napi maximum egy-két pohár italra redukálni.

5. Szemmasszázs

Ahhoz, hogy a vérkeringést fokozzuk, érdemes az ujjbegyünkkel aprólékosan, finom „pöttyöző” mozdulatokkal, a gyűrűsujjal átmasszírozni az adott területet. De persze jáderollerrel vagy akár egy hideg fémkanállal is fokozhatjuk a vérkeringést!

Forrás: Allure

Olvass tovább!