Öt szépségtrükk, amire a sót használhatod

2020. szeptember 22.
A só jóval több mint a legnépszerűbb konyhai ízesítőszer, a szépségápolásban is hű társunk lehet. Mutatjuk, mi mindennek is köszönhetően.

ARCMASZK
A só és a méz is remek gyulladáscsökkentők, megnyugtatják a bőrt, csökkentik a bőrpírt és az irritációt, és még hidratálnak is. Keverjünk össze 2 teáskanál tengeri sót 4 teáskanál mézzel, majd vigyük fel tiszta, száraz bőrre. Hagyjuk fent 10-15 percig, majd langyos vízzel öblítsük le.

RELAXÁLÓ SÓFÜRDŐ
A só segít bőrünk védőrétegének helyreállításában, és mélyen tisztít. A fürdővízhez érdemes hozzáadnunk fél csésze sót, majd ebben áztassuk magunkat 15-30 percig.

FOGFEHÉRÍTŐ
A só természetes fluoridforrás, és enyhén csiszolja is a fogakat. Egy teáskanál sót kell összekevernünk két teáskanál szódabikarbónával, majd nedves fogkefével átdörzsölni vele a fogakat. Természetes szájvízként is használható a só, ha egy pohár vízben feloldunk belőle 1 teáskanállal.

Láttad már?

TERMÉSZETES HAJFIXÁLÓ
Egy pumpás flakonban keverjünk össze egy csésze langyos vizet egy evőkanál sóval, és egy kevés kondicionálóval. Alaposan rázzuk fel, majd hajszárítás előtt permetezzük a hajunkra.

SZEMPUFFADÁSRA
A só gyulladásgátló hatása miatt bevethető, hogy leapadjon a puffadás a szemünkről, mert segít, hogy a felesleges folyadék felszívódjon. Egy teáskanál sót kell összekevernünk két csésze meleg vízzel, ebbe mártsunk vattakorongot, majd tegyük a puffadásra.

Ha kíváncsi vagy további szépségtrükkökre, amelyeket otthon is könnyedén bevethetsz, kattints tovább!

Fotó: Unsplash