A legszuperebb házi arcpakolások szokatlan alapanyagokból

2020. október 02.
Habár a méz és a zabpehely is remek alapanyagok lehetnek egy kis otthoni szépüléshez, most néhány különleges, természetes összetevőt mutatunk be szépségbloggerünk, Peonilla segítségével, amelyekkel pillanatok alatt csodás, üde bőrt varázsolhatsz magadnak.

Amit fontos tudnod

Mielőtt bármelyik pakolásnak nekilátnál, alaposan tisztítsd meg a bőröd. Még jobban és hatékonyabban beszívódnak a hatóanyagok, ha előtte 10-15 percig gőzölöd az arcodat. A maszkok felvitele előtt szintén javaslom, hogy végezz bőrtesztet, hiszen egyéni érzékenység bárkinél előfordulhat. A szemed és az ajkaid környékét minden esetben hagyd ki a buliból, a pakolásokat pedig mindig frissen készítsd el.

Páratlan csúszós szilfa por

Mi ez?

Az Észak-Amerikában honos csúszós szilfa (vagy vörös szilfa) szárított kérgéből készült por, amely rengeteg aminosavat, valamint (többek között) kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, béta-karotint és B1-, B2-, B3-, illetve C-vitamint tartalmaz.

Mire jó?

Üdévé varázsolja a fakó, száraz bőrt. Gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, méregtelenítő hatásának köszönhetően segít elmulasztani a pattanásokat, és megelőzi az újabbak kialakulását. Csökkenti a pirosságot, érzékenységet, és egységesíti a bőrfelszínt.

Pakolás hozzávalók:

1 tk. csúszós szilfa por (bioboltokban kapható)
1 ek. aloe vera lé (vagy tisztított víz)
Keverd össze egy kis tálkában a hozzávalókat (egy nyálkás, gélszerű kencét kell, hogy kapj), majd egy ecset segítségével vidd fel az arcbőrödre. 20-30-ig hagyd hatni, majd langyos vízzel mosd le.

Tudtad?

Isteni kovaföld

Mi ez?

A Peruból származó, őskori tengeri lerakódásból keletkezett makromolekuláris szürke „csodapor” 15-féle ásványi anyagot tartalmaz, például szilíciumot is, amelynek köztudottan fontos szerepe van a kötőszövetek feszesen tartásában.

Mire jó?

Méregtelenítő, ránctalanító, hidratáló és pattanástalanító hatású. Erősíti a bőr ellenálló képességét és rugalmasságát.

Extra tipp: A kovaföldet táplálékkiegészítő formájában is alkalmazhatod. Erősebbé, egészségesebbé teszi a körmöket, a hajat és megszépíti a bőrt.

Pakolás hozzávalók:

1 ek. kovaföld
2 ek. joghurt

Az összetevőket keverd össze alaposan, majd kend fel az arcbőrödre. 15-20 perc a hatóideje, de ha hamarabb úgy érzed, hogy megszáradt, nyugodtan mosd le. Tonizáld, majd az aktuális arckrémeddel hidratáld a bőröd.

Olvastad már?

A folytatásért kattints Peonilla oldalára!

A cikk egy korábbi változata a Wellness magazin 2017/05. számában is megjelent.

Fotó: Pixels