Elképesztő, mennyire megváltoztatta a szépségápolási rutinunkat a koronavírus

2020. december 16.
Maszkviselés, home office, kijárási korlátozás: az egész életünket ezek a témák szőtték át az elmúlt hónapokban, ami nagyban rányomta a bélyegét a szépségápolási rutinunkra is. Teljes, jól fedő alapozó helyett elég volt azt a részt festeni, ami kilátszódott a maszkból és a sapkából, a maszk alatt pedig megjelent legújabb „kedvencünk”, a maszkné is... 

1. Hidroalapozás

Idén kevesebben voltak azok, akik megtartották a teljes alapozási rutinjukat, sokan úgy voltak vele, hogy teljes egészben kihagyják az alapozót, csak korrektort használnak az esetleges bőrhibákra, ami láttatni engedte a bőr természetes fényét. Ez megihlette a szépséggyárosokat is, 2021 elvileg a ragyogás éve lesz, tele lesznek a polcok fényes finisht adó BB krémekkel, vizes textúrájú hidratálókkal és sok-sok tápláló összetevővel.

2. Hangsúlyos szemek

Akik nem szerettek volna lemondani idén a sminkelésről, azoknak főként a vibráló szemsminkek nyújthattak vigaszt. 2021-ben is velünk maradnak a hangsúlyos szemceruzák, tusok. Valószínűleg bátrabban fogunk az élénk, rikítóbb pigmentek után nyúlni! Arról nem is beszélve, hogy az online meetingeken is sokkal jobban néz ki egy világos, vidám tusszín, mint az élőben egyébként lehengerlő fekete vagy sötétbarna, amellyel könnyen fáradtnak nézhetünk ki a webkamerában.

3. Multitasking makeup

Nem csak mi, a sminkcuccaink is multitasking üzemmódba kapcsoltak idén… A Zoom-meetingek megmentői a multifunkcionális pigmenttermékek, amelyekkel egy mozdulattal kiemelhetjük a szemhéjunkat, arccsontunkat és szájunkat. De nagy karriert futnak be a hidratálóval, sőt akár korrektorral is mixelt alapozók. Úgy tűnik, jövőre is marad a monokróm hatás és a multifunkcionalitás szépségtrendje, amit nemcsak a pénztárcánk, de a táskánk is meg fog hálálni, hiszen sokkal kevesebb termékre lesz szükségünk.

Fotó: Imaxtree

Olvass tovább!