Napi rutin: Tamás Anita kollégánk gourmet kedvencei

2020. december 23.
Újságírók vagyunk, nyitottak az újdonságokra, vadásszuk a különlegességeket, de azért vannak termékek, amik még nálunk is kiállták az idő próbáját! Minden héten a marieclaire.hu egy szerzője mutatja meg a must have kedvenceit. Következzen három napszak, és az ahhoz tartozó három favorit, ami nem maradhat el szerzőink napi rutinjából.

Reggel: Mossa Vitamin Cocktail Energetizáló szemkörnyékápoló

Ha szoktátok olvasni itt, a marieclaire.hu-n a nővérem, Tamás Eszter kozmetikus cikkeit, tudhatjátok, hogy nem ismer tréfát a bőrápolásban. A család minden tagját szemmel tartja, van, hogy szó szerint fut utánam egy arcpakolással, és van, hogy rendesen megdorgál, ha holmi drogériás kozmetikumot talál a fürdőszobámban. A Clean & Smart Beautyról beszerzett szemkörnyékápoló nemcsak nekem vált be, ő is áldását adta rá. Szeretem, hogy „gyerekkor-illata” van, és enyhe narancssárgás színével picit a szemem alatti sötét karikákat is semlegesíti. Gyorsan beszívódik, szépen lehet rá sminkelni.

A szerkesztő tippje: Ha ki szeretnénk sminkelni magunkat, érdemes figyelni arra, hogy ne kenjük egészen a szempillák tövéig a szemkörnyékáplót, mert a szempillaspirál ilyenkor könnyebben „elmászik”.

Napközben: Elizabeth Arden Eight Hour Cream intenzív ajakbalzsam

Idén végeztem a Belle Sminkiskolában, a mestereimtől, Papp Denise-től és Fazekas Ricsitől pedig igazi bennfentes praktikákat is elleshettem. Az egyik ilyen, hogy ez a sminkes berkekben kultikusnak számító termék kenterbe ver minden ajakápolót. Ami a profikat a fashion weekeken, a vörös szőnyegeken és a divatfotózásokon sem hagyja cserben, az a hétköznapokon is megállja a helyét: a hideg időtől vagy a maszkviseléstől kiszáradt ajkakat másodpercek alatt varázsolja simává és puhává.

A szerkesztő tippje: Ne csak napközben, éjszakára is használjunk ajakbalzsamot. Ha lefekvés előtt vastagabb rétegben visszük fel, éjszakai maszkként funkcionál.

Este: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Nem szoktam azonnal felülni a trendvonatra, a The Ordinary szérumok árát pedig szinte gyanúsan olcsónak találtam. Túl szép, hogy igaz legyen, gondoltam, de annyi különböző forrásból zengtek róla ódákat, hogy pár hónapja megrendeltem azt a terméket, amely a pattanások ellen veszi fel a harcot. Csodák nincsenek, ennek a szernek is kellett 3-4 hét, mire kifejtette áldásos hatásait, egyensúlyba hozta a bőröm faggyútermelését és minimalizálta a pattanások számát. Óvatosan kell vele bánni, én csak minden második vagy harmadik este használom.

A szerkesztő tippje: A pipettás kozmetikumoknál fontos, hogy a terméket ne közvetlenül az arcunkra cseppentsük, hanem a tiszta tenyerünkbe, így elkerülhetjük, hogy baktériumok telepedjenek meg az üvegben.

Olvass tovább!