Kék lánybajusz, üvegbőr, műszempilla az orrban: sokkoló szépségakciók 2020-ból

2020. december 28.
Ez az év elég őrült volt, és az őrületből a szépségápolás sem maradhatott ki! Mutatunk 3 meghökkentő trendet, ami idén ütötte fel a fejét az interneten.

1. A TikTok és a kék bajusz

Kira Upin kékre festett bajusszal sokkolta a TikTok népét. Akciójának – és az egész TikTok-munkásságának – célja, hogy kicsit tágítsa a női testről, nőiségről alkotott sztereotipikus felfogásunkat. Upin bajsza természetesen kiverte sokaknál a biztosítékot, de úgy tűnik, a 20 éves tiktokert nem lehet megtörni, azóta is különböző színűre festett bajuszkával tölt fel videókat, és legitimizálja ezzel a női szőr jelenlétét.

2. Üvegbőr

A koreai szépségápolásban szuperfontos a bőr egészsége és fényessége, ezt járatja csúcsra az úgynevezett üvegbőreffektus. Nem egyszerűen fényes, hanem inkább nyálkás, fényes filteres bőrhatásról van szó, amely egyébként nem más, mint a téli időszakban kiszáradt bőrre kent ultra-hidratáló hatóanyag, amit szelfizéshez is magukon hagynak a lányok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

𝔍𝔬𝔞𝔫𝔞 🦋 (@joanalafourcade) által megosztott bejegyzés

3.  Orrszőr műszempillából

Igen, ez tényleg megtörtént az idén… Egyre több kép jelent meg az Instagramon orrszőr-hosszabbítás hashtaggel. Az orrszőr kipótlása igazából feltekert műszempilla, és valószínűleg nagyon csiklandozhatja az orrot azon túl, hogy fogalmunk sincs, mi értelme lehet ennek a trendnek.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Olvass tovább!