Ez a hét hajszín óriási trend lesz 2021-ben

2021. január 11.
Az idei év izgalmas megoldásai és tónusai mintha bepótolnák mindazt, ami 2020-ban kimaradt. Hét izgalmas és üdítő trendet mutatunk.

Bár a fodrászszalonok csak fél gőzzel üzemelnek, a hajszobrászok azért álmodnak és alkotnak, 2021-re pedig olyan újításokkal, tónusokkal és színjátékokkal álltak elő, amik közül bármelyiket vakon be mernénk vállalni.

Fekete kék beütéssel

kék haj

2021-ben a fekete hajszín reneszánszát éli, amit – visszafogottan ugyan, de – egy kis kékkel vagy zölddel bolondítanak meg. A finom árnyalatok egyes tincsekre vagy a hajvégekre kerülnek.

Kiszívott haj

kiszívott haj

A napszítta hajat imitálja az a trend, ami nem igényel teljes festést, egy-egy tincs világosításával már elérhető a hatás. Szőkék és barnák számára lehet ez jó választás – pláne akkor, ha valakinek szép az alap hajszíne, festésre pedig tényleg nincs szüksége.

Szivárványhatás

A bátrak és az extravagánsok 2021-ben a szivárvány összes színét bevállalják. A színek ezúttal a haj alsó, fedésben lévő területeire kerülnek, hogy csak mozgás közben villanjanak fel a látványos tónusok.

Tweed haj

A balayage egyik formája a tweed haj, ami finom földszínekkel hódít. Ehhez a megoldáshoz a szakemberek vagy egy világosabb alaphajszínt választanak, hogy jobban kiegészítsék a világosszőke kiemeléseket, vagy egy sötétebb alapszínt vetnek be, hogy azokat sötétebb highlightokkal törjék meg. A festés során a haj egy-egy világosabb zónát, amolyan „fénypontot” is kap, hogy a színek között finomabb legyen az átmenet.

A vattacukor árnyalatai

rózsaszín haj

A vattacukor visszafogott, pasztell rózsaszínjéhez hasonlítható az év másik nagy trendje, aminek egyhangúságát bátrabb – például rózsaarany – árnyalatokkal lehet kiegészíteni.

Meleg aranyszőke

Idén újra divatba jönnek a szőke árnyalatai, egészen pontosan a meleg és fényes tónusok. Bár az ezüst és az ősz is tartja magát, a meleg aranyszőke lesz az igazán nagy trend.

Ezüstfehér

2020-ban rengeteg nő döntött úgy, hogy bevállalják eredeti, ősz hajszínüket, és hogy a látványos lenövést kiküszöböljék, szürkére festették hajukat. Akik tavaly már belevágtak ebbe, 2021-ben sem gondolják meg magukat, maximum egy-egy sötétebb tinccsel bolondítják meg ősz hajkoronájukat.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvass tovább!