Quinoatartalmú szemkörnyékápolót dobtak piacra

2021. január 21.
Közkedvelt összetevőt kapott a szemkörnyékápoló: a quinoa értékes hatóanyaga került bele.

A quinoáról, avagy a rizsparéjról már jó ideje tudjuk, hogy az egyik létező leghasznosabb növény, aminek ehető magját és levelét már az inkák is ismerték. Az álgabonák közé sorolt növény Peru, Bolívia, Ecuador, Kolumbia és Chile területén őshonos, legközelebbi „rokona” a cékla, a spenót és az amaránt. Az 5000 éves növényt az értékes, de igénytelen fajok között tartják számon, 4200 méteres tengerszint feletti magasságon is megél.

quinoa növény

Quinoa növény Peruban

A növény számtalan hasznos összetevőjét nemcsak az élelmiszer-, de a szépségipar is felfedezte, sőt piacra is dobta az organikus quinoából kinyert hatóanyagot tartalmazó szemkörnyékápolót, amit kimondottan fáradt, karikás szemekre fejlesztettek ki. Az Adipoless™ Eco hatóanyag segít megerősíteni a kapillárisokat, megőrzi a bőr rugalmasságát, és megakadályozza az új zsír képződését.

Természetesen nem ez az első quinoatartalmú szépségápolási termék, ami belopta magát a felhasználók szívébe: a quinoaolaj-tartalmú natúrkozmetikumok (samponok, testápolók, krémek) jó ideje bizonyítanak: az olaj fehérje-, kalcium-, foszfor- és a vastartalma rendkívül magas, ráadásul olyan értékes aminosavakat is tartalmaz, amelyek megvédik bőrt a káros környezeti hatásoktól és a kiszáradástól. A quinoaolajjal ellátott kozmetikai termékek rendszeres használatával a bőr visszanyeri rugalmasságát, finomodik annak textúrája, az arcszín pedig egészséges lesz; nyugtatja az irritált és különösen érzékeny bőrt. A quinoaolaj a hajápolási termékeknél is jó választás: megerősíti a haj szerkezetét, megszünteti a szárazságot és selymes fényt ad.

Forrás: premiumbeautynews Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!