7 sztárdiéta, ami valóban működik

2020. október 18.
Nem kérdés, hogy Hollywood legmenőbb hírességeinek a legjobb edzői vannak, és már azelőtt értesülést szereznek a legőrültebb wellnesstrendekről, mielőtt mi olvasnánk róluk. Azonban vannak olyan sztárdiéták, amelyek nálunk, hétköznapi halandóknál is valóban működhetnek.

Megmutatjuk, melyek azok a sztárdiéták Katalin hercegné étrendjétől Angelina Jolie gabonaimádatáig, amik nem olyan elvetemültek, hogy a mi életünkbe ne férnének bele.

Gwyneth Paltrow tisztítóprogramja

Az egészséges életmód királynője jelenleg egyértelműen Gwyneth Paltrow, aki gyakran beszél arról, hogy évente kétszer-háromszor méregtelenít, ilyenkor egy háromhetes kúrát végez. Ehhez az Alejandro Junger kardiológus által kidolgozott 21 napos tisztítókúrát hívja segítségül. A program idejére száműznünk kell a gluténtartalmú ételeket, tejtermékeket, tojást, cukrot, alkoholt és más, allergizáló ételeket az étrendünkből. Emellett fontos, hogy a napi étkezések közül kettő csak folyadék – gyümölcslé, turmix vagy leves – legyen mindennap. 

Jessica Biel paleo étrendje

Míg át nem vette a helyét az időszakos böjtölés, a legtöbb internetes kereséssel rendelkező étrend a paleolit diéta volt. Jessica Biel az alakja miatt követi az ősemberek étrendjét, ahogy ő mondja, „a paleo étkezés szálkásít és vékonyít, eltünteti a legkisebb zsírt is a testedről”. De mit eszik a színésznő? A paleolit étrend követői nem fogyasztanak gabonát, tejterméket és hüvelyeseket. „Rengeteget főzök otthon, friss halat vagy sovány húst, például csirkét, zöldségekkel” – mondta Biel. 

Beyoncé vegán kihívása

Beyoncé és Jay-Z rendszeresen elvégzi a 22 napos vegán kihívást, erről a közösségi oldalukon tájékoztatták is követőiket. A programot Marco Borges találta ki. A személyi edző szerint az általa kifejlesztett étrend csupa egészség és wellness, és az vág bele, aki jobban akarja érezni magát. Beyoncé a kihíváson kívül fogyaszt állati eredetű táplálékot, nem maradt szigorúan vegán, ám ügyel arra, hogy étrendje nagyobb része növényi eredetű legyen. 

Kim Kardashian és az Atkins-diéta

View this post on Instagram

Morning Madness

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kim Kardashian azok közé a hírességek közé tartozik, akik villámgyorsan visszanyerték alakjukat szülés után. Az üzletasszonnyá avanzsált reality hősnő élete legnagyobb kihívásának nevezte, hogy 25 kilótól megszabaduljon, mire elérkezik az esküvőjük ideje. 11 hónap alatt sikerült leadni a pluszkilókat, ezalatt főleg fehérjében és egészséges zsírokban gazdag étrendet követett, sok avokádót, olajos magvat, tojást, friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztott, a szénhidrátbevitelét pedig csökkentette.

Olvastad már?

Victoria Beckham lúgosít

A divattervező legendásan vékony alakját a lúgosító étrendnek köszönheti. Ha ezt a diétát követjük, a testünk pH-értéke 7,35 és 7,45 között mozog: az étrendünk 80 százalékának lúgos kémhatású (gyümölcsök, zöldségek, olajos magvak szerepeljenek benne, ám a leginkább lúgosító ételek az édeskömény, brokkoli, grapefruit és a fodroskel), 20 százalékban pedig savas kémhatású ételekből (tejtermékek, búza, kávé, cukor, hús, hal és alkohol) kell állnia. Victoria Beckhamnek kedvenc szakácskönyve is van a témában, Natasha Corret Csábítóan egészséges című könyvéből szeret legjobban fogásokat válogatni.

Angelina Jolie ősi gabonákat fogyaszt

angelina-jolie-sztardieta-valoban-mukodik

Hogy megőrizze energikusságát, Angelina Jolie gyakran eszik, de keveset. A kedvenc rágcsálnivalói olyan ősi gabonafélékből készülnek, mint a quinoa, chiamag, köles, hajdina és tönköly. A színésznő azért szereti ezeket a gabonaféléket, mert olyan tápanyagok találhatók bennük, amelyek más alapanyagokban nem, és amellett, hogy az emésztését segítik, ragyogóvá teszik a bőrét és egészségesebbé a haját. 

Katalin hercegné Dukan-diétázik

A francia orvos, Pierre Dukan által kidolgozott étrendet Katalin hercegné először az esküvője előtt vetette be, hogy minél sudárabb legyen alakja. Az étrend három különböző fázisra osztható, és hétről hétre egyre kevésbé szigorú. Az első részben 2-7 napig csak fehérjében gazdag ételek fogyaszthatók, a második részben már bekerülnek a zöldségek is az étrendbe, míg a harmadik fázisban ismét bevezethetjük a kenyérféléket, gyümölcsöt és sajtot az ételeink közé. Nem csak Katalin hercegné szereti ezt az étrendet, Gisele Bündchen és Jennifer Lopez is a Dukan-diéta rajongója.

Olvass tovább!

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images, Instagram