„Azt hittem, átverés az egész” – megszólalt Michelle Obama sminkmestere

2021. január 29.
Egy sminkmester életében a legnagyobb kihívások és megtiszteltetések egyike, ha napról napra a világ egyik leghíresebb emberét sminkelheti. Carl Ray sminkes élete munkáját nyerte el.

„Egyik nap kaptam egy levelet a Fehér Házból, hogy pályázzam meg a pozíciót, és egy eseményre készítsem el a first lady sminkjét” – mesélte Carl Ray sminkmester, aki azt hitte, hogy egy átverés az egész, aztán kiderült, nagyon is komoly, ami vele történik. A próbamukán megállta a helyét, és ő lett a népszerű elnökfeleség sminkese – idővel pedig ő szépítette Nancy Pelosi, Sonia Sotomayor és Elena Kagan politikusokat is.

Bár Barack Obama első beiktatásán még nem ő állt Michelle Obama oldalán, a másodikon már igen: a first lady megjelenése pedig örökre beírta magát a divat történelemkönyvébe. „Egy elbűvölő esti sminket választottunk a beiktatásra, ami tökéletesen passzolt a meseszép vörös Jason Wu szettjéhez” – emlékezett vissza Carl Ray, és hozzátette, egy ilyen jelentőségteljes alkalomra sminkelni a first ladyt egyszerre volt komoly kihívás és szórakozás, a cél pedig az volt, hogy megmutassák valódi szépségét.

Amikor a házaspár nemzetközi eseményeken vett részt, a sminkmester előszeretettel kreatívkodott Michelle Obama sminkjével: például lerótta tiszteletét az egyes kultúrák előtt, míg az egészen látványos ceremóniákon arra törekedett, hogy hangsúlyozza a first lady természetes kisugárzását, ragyogását. A sminkmester tisztában volt munkája súlyával: egy olyan nőt kellett sminkelnie, aki az évek során a fél világ példaképévé vált. „Ő maga a pozitív megerősítés megannyi nő, fiatal lány és a jövő számára. Több mint egy rocksztár vagy egy színésznő. Ő az első fekete first lady, ő egy ikon.”

Kattints a fotóra a galériáért!

3 fotó megtekintése

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!