Meghan Markle fodrásza elárulta a helyes hajmosás titkát

2021. február 23.
A sampon mennyiségén és a duplázáson is múlik a gyönyörű megjelenés.

Alexa Chung, Alicia Vikander, Rosie Huntington-Whiteley, Meghan Markle – George Northwood mesterfodrászhoz nem véletlenül jelentkezik be megannyi híresség, a férfi ugyanis a hajszobrászat minden egyes fázisát, például a hajmosást is komolyan veszi.

Meghan Markle

Szerinte egy hajmosás nem hajmosás, duplázni kell a csodás végeredmény érdekében. Ennek oka egyszerű: legtöbb esetben az egyszeri hajmosással nem lehet tökéletesen megtisztítani a hajat – egészen pontosan a hajtövet és a hajszálak végét. A fodrász egy sokak által elkövetett hibára is felhívja a figyelmet: hajmosás közben, ha úgy érezzük, hogy nem termelődik elegendő hab, ne adagoljunk hozzá több sampont, fejezzük be a hajmosást, és mossuk meg a hajat másodjára is – a legtöbb szennyeződést már elsőre fellazítja és eltávolítja a sampon. Aki azt hinné, hogy ezzel a technikával dupla annyi sampon fogy, téved: aki kipróbálja, megfigyelheti, hogy jóval kevesebb is elegendő – ráadásul a dupla hajmosás alaposságának köszönhetően elegendő két-három naponta hajat mosni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

George Northwood (@georgenorthwood) által megosztott bejegyzés

Hajmosás után fontos, hogy mindenki a hajtípusának megfelelő hajápolást válassza. A festett – például balayage – haj esetén sokszor elegendő csak a hajvégeket ápolni, míg a zsíros hajúak számára a spray balzsamot javasolja a mesterfodrász, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy a legtöbb ember tévesen úgy hiszi, hogy túlságosan száraz a haja, amit különféle hajápolókkal igyekszik kompenzálni. Ez lerakódásokhoz és gyakori hajmosáshoz vezet. Sok esetben bőven elegendő egy könnyű sampon és egy finom balzsam – ráadásul a szárazsampon sem ördögtől való.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!