Az 5 legtöbbet előforduló sminkbaki

2021. február 25.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezúttal egy izgalmas és tanulságos válogatással érkezik – a leggyakoribb sminkhibákat veszi nagyító alá.

Sminktanácsadásaink kapcsán sok olyan ügyféllel találkozunk, akik nagyon szeretik sminkelni magukat, de érzik, hogy korántsem hozták még ki az arcukból a maximumot. Illetve a tanácsadás során ébrednek rá arra, hogy nem a megfelelő terméket használják, vagy nem a megfelelő módon emelik ki a sajátságos karakterjegyeiket. A smink egyrészről az arc dekorálásáról szól, másrészről arról a korrekciós eszköztárról, amelyet ha helyesen, személyre szabottan alkalmazunk, elképesztő végeredményt érhetünk el. Ezt sok ízben láthatjátok színésznők before-after képein keresztül.

smink-beauty-makeup

Íme az 5 leggyakrabban előforduló sminkbaki

1. Alapozó

Pontosabban a nem megfelelő alapozószín alkalmazása. A bőrtónusok meleg és hideg színhőmérsékletre oszthatók, illetve elég nagy az árnyalatok mélységének repertoárja is. Ide tartozik még a nem bőrtípusnak megfelelő alapozótextúra kérdése is. Ezek a választási szempontok felelősek azért, ha színeltérés látható a nyaknál. Ilyenkor vagy sápasztja, vagy pedig elnyomja az árnyalat a bőr természetes ragyogását. De ez lehet az oka annak is, ha túrosodik vagy kitérképesedik rajtunk egy alapozó.

2. Korrektor a szem alatt

Most konkrétan a szem alatti karikák helytelen elfedéséről beszélek. A legtöbbet előforduló hiba, hogy a korrektor jóval világosabb, mint ahogy az megfelelő lenne. Ilyenkor a karikák nem eltűnnek, hanem leszürkülnek, ezzel sokszor pandamaci jelleget kölcsönözve a szemkörnyéknek.

3. A szemsmink hibái

Ha a szemek kifestésénél nem a szemformának megfelelő ívben húzzuk vagy satírozzuk a szemeinket, az nagyon sokat ronthat a helyzeten. A legtöbb kalamajkát a szem alsó kontúrjának a fekete ceruzával történő erőteljes kiemelése okozza. Ez sokszor akár plusz tíz évet ránk tehet, és a szemeket nyúzottnak, fáradtnak tüntetheti fel.

smink-beauty-makeup

4. Szemöldök

Vagyis ha a szemöldök ívének a kialakítása, illetve a megfelelő szemöldökszín eltalálása nem megfelelő. Sokan nem tudják, de az arc kifejezésének egyik legdrámaibb eszköze a szemöldök megformálása és kiemelése. Itt is nagyon sok alternatíva van, amivel egy rossz beidegződést ki lehet javítani. Sokszor már egy új színválasztás is elegendő.

5. Színek

Azt szoktam mondani, hogy a smink felét az alkalmazott színek egyénre gyakorolt hatása adja. Tehát fontos, hogy helyes dekorszíneket alkalmazzunk az arcon. Ide tartozik minden színes termék, amivel varázsolhatunk. A szemhéjpúder, a pirosító, illetve a rúzs. Itt az adott személy évszak szerinti karakterisztikája, illetve a személyiségének megfelelő szempontok a mérvadók.

Fotó: Jámbor Zsófia

Olvass tovább!