A tökéletes szemöldökformázás lépései

2021. március 16.
Az elmúlt évek során, szemünk ápolását és sminkelését kiegészítve, egyre nagyobb hangsúlyt kapott szemöldökünk karbantartása is, amelyet a maszkviselés tovább fokozott. Következzen néhány tipp, amivel kihozhatod belőle a maximumot!

Szemöldökünk nem csupán keretet ad szemünknek, hanem meghatározza egész arcunk karakterét is. Formázását a legjobb, ha szakemberre bízzuk, azonban sminkeléssel saját magunknak is szép, természetes és elegáns szemöldököt varázsolhatunk. A szemöldökformázók választéka napjainkban már szinte végtelen, így a számunkra leginkább megfelelő termék megtalálása igazi kihívást jelenthet. Szabó Doris, az Avon sminkmestere azt javasolja, sminkünk elkészítésének nulladik lépéseként vegyük szemügyre a szemöldökünk formáját. Ha szemöldökünk több törődést igényel két professzionális igazítás között, egy csipesz segítségével otthon is finoman kihúzhatjuk az esetlegesen rossz helyre nőtt szálakat. Az igazítást érdemes szemöldökünk átfésülésével kezdenünk, hiszen így könnyen a megfelelő irányba állíthatjuk a rakoncátlan szálakat.

szemoldok-formazas

A tökéletes szemöldöksmink elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy szemöldökünk adottságainak és céljainknak megfelelő textúrát használjunk. Manapság számtalan kiszerelés közül válogathatunk, amely típusokkal más-más hatást érhetünk el. Lágy, légies, természetes szemöldököket tűvékony ceruzák vagy filcek használatával érhetünk el, míg buja, drámai megjelenést színezett szemöldökspirálokkal eredményezhetünk. Ha szemöldökünk alapvetően jó formájú és a szálak is rendben vannak, csupán egy cseppnyi sűrítésre vágyunk, a porállagú szemöldökformázók – mint például a szemöldökpúderek – lesznek leghűségesebb társaink.

Olvass tovább!

Azonban, ha szemöldökünk hiányos és kiegészítésre szorul, válasszunk tartós szemöldökceruzát, és ezt kombináljuk egy árnyalatban megfelelő szemöldökzselével. Bármilyen eszközt is választunk szemöldöksminkünk elkészítéséhez, érdemes mindig természetességre és eleganciára törekednünk.

szemoldok-formazas

Figyeljünk a színekre!

Akárcsak alapozónk árnyalata, szemöldöktermékünk is merőben meghatározza sminkünk végkifejletét, kiválasztásakor érdemes hajunk színét szemügyre vennünk. A természetes, lágy hatás érdekében válasszunk a hajunk színénél egy árnyalattal világosabb tónust, amennyiben viszont erőteljesebb, szigorúbb tekintetre vágyunk, használjunk sötétebb, markánsabb színeket. A leggyakorlottabbak számára a szakértő az ombre hatású szemöldökfestést javasolja, amellyel igazán természetes végeredményt érhetünk el oly módon, hogy a szemöldök kezdetét világosabbra és a vége felé egyre sötétebbre színezzük. Szabó Doris ehhez olyan szemöldökpalettát ajánl, amely minden árnyalatot tartalmaz, és amelyre szükségünk lehet egy tökéletes ombre szemöldöksmink elkészítéséhez.

avon-szemoldok-zsele

Neszesszerünk fontos kelléke lehet egy átlátszó szemöldökzseléis, amellyel nemcsak rakoncátlan szálainkat fixálhatjuk, de szőrszálaink természetes fényét is visszavarázsolhatjuk. A sminkmester ehhez színtelen szempilla- és szemöldökgélt javasol, amely kefés végének köszönhetően igazán praktikus és gyors megoldást kínál szemöldökünk formázására és fixálására.

A szemöldöksminkünk utolsó lépéseként használjunk alsó szemöldökívünk alatt finoman csillogó highlightert, amellyel kiemelhetjük és kihangsúlyozhatjuk szemöldökünk tökéletes vonalait, tekintetünket ragyogóvá és üdévé varázsolhatjuk. A szakértő tippje ehhez az olyan kétvégű szemöldökceruza és highlighter termékek, amelyek segítségével nem csupán szemöldökünk formáját tökéletesíthetjük, hanem egyszerűen kiemelhetjük és optikailag megemelhetjük azt.

Fotó: Unsplash, Getty Images

Láttad már?