Az aurora borealis köröm a legújabb Instagram-trend

2021. március 19.
A köröm highlightere lesz a tavasz egyik nagy befutója. Mutatjuk a legújabb Instagram-őrületet, a borealis körmöket.
sarki fény körömlakk

Az Instagramon jelenleg az #auroranails (illetve annak koreai megfelelője: #오로라네일) az egyik legtöbbet kattintott hashtag, ami egyúttal azt is jelenti, hogy megvan a legújabb szépségtrend. Az újonnan felkapott lakkozási technika Dél-Koreából indult hódító útjára, mára pedig elért Európába is. Ahogy a neve is elárulja, a módszert a sarki fény, az aurora borealis ihlette.

Bár sokan a sarki a fény hallatán az összetéveszthetetlen színű zöldre gondolnak, a sarki fénynek többféle tónusa lehet. A sarki fény (az északi féltekén aurora borealis, délen: aurora australis) a Föld északi és déli sarkánál a légkörbe behatoló töltött részecskék által keltett időleges fényjelenség. A folyamat során a légkör összetevői ionizálódnak és gerjesztődnek, így fényt bocsátanak ki különböző – vörös, kék, ibolya, zöld – színekben.

A látványos effektet speciális aurora géllakkok segítségével lehet megfesteni, a finishként felhordott lakk pedig minden szögben más és más színt mutat. Előállításához speciális fényvisszaverő körömlakkra van szükség.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

영월네일 오느른네일 (@oneureun_nail) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

영월네일 오느른네일 (@oneureun_nail) által megosztott bejegyzés

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SUNGULEE (@sungulee_) által megosztott bejegyzés

Forrás: Vogue Fotó: Instagram

Olvasd el ezt is!