Gromre, a karanténbarát hajszíntrend őszülőknek

2021. március 26.
A pandémia óta egyre több nő öleli keblére a természetes őszülés gondolatát, igaz, előtte is volt pár inspiráló példa a hajszín elvesztésének felvállalására. A karanténidőszak pedig magával hozta a gromrék, vagyis a korábbi festett hajba vegyülő komolyabb, ősz lenövések korát.

Az biztos, hogy az utóbbi évtizedekben soha ennyien nem kényszerültek megbarátkozni a lenövésükkel – hajfestési szándékuk ellenére– , mint a koronavírus időszaka óta. A szürke, ezüst vagy fehér szálak felbukkanását sok nő szinte tragédiaként éli meg, de a karantén, a kötelező távolságtartás idején egyre többen fogadják el, vállalják fel a korábbi hajszínük elvesztését.

Van, aki nem mer otthoni hajfestékekkel kísérletezni, és van, aki a kényszerű elszigetelődést lehetőségnek látja az ősz állapot fokozatos felvállalására. Ez a helyzet, vagyis a nők haj- és szépségápolási szokásainak megváltozása egy új hajszíntrendet hozott magával, amelyre sokan szinte a természetes hajszínüket, hajállapotukat felvállaló mozgalomként tekintenek. Megszületett a gromre (grey + ombre, azaz a szürke és az ombre szó összevonásából).

Mivel a pandémia kezdeti napjaiban, ahogyan most is, nem volt lehetőség professzionális színezésre, önelfogadásként kezdődött, de ma már büszkén vállalt hajállapot a grombre (van akinél csak pár szál ősz hajszállal, másoknál teljes fehér lenövéssel), amely mintegy 200 ezer bejegyzést tömörítő hashtag is az Instagramon.

A festett árnyalatba keveredő szürke vagy egészen ősz tövek látványos, nagyon változatos és karakteres hajviseletnek számítanak. Mutatjuk is nektek kedvenceinket, ha esetleg a mostani karantén ideje alatt ti is belevágnátok egy saját gromréba!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@silverstrandsof_sara által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

My Silver Journey ❤ (@grey_thatglitters) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kylie (@lovelaughsandlemondrops) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kelly O, RN (@kelly.o.doherty) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessica Carey 🌸 (@the.hook.nook) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Righteous Roots (@righteousrootsoils) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bravely Gray (@bravelygray) által megosztott bejegyzés