Az arcszauna az egyik legnagyobb karanténkedvenc

2021. április 02.
A karanténnak köszönhetően megugrott a kereslet a házi arcgőzölők iránt, amikre olyan hírességek esküsznek, mint Rosie Huntington-Whiteley vagy Meghan Markle.

Házi arcápolás tematikában rengeteg plusz tudásra és praktikára tettünk szert az elmúlt évben, hogy a testet és lelket egyaránt megtépázó karantén nyomai legalább a bőrünkön ne látszódjanak meg. A jéghenger mellett az arcszauna (avagy arcgőzölő) lett a karantén egyik nagy befutója, ami látványosan jó hatással van a bőrre.

arcszauna

A finom, meleg gőz hatására a pórusok kitágulnak, a bőr nedvességhez jut, miközben a szennyeződéstől, lerakódásoktól, elhalt hámrétegtől szabadul meg a bőr. A kezelés hatására beindul a vérkeringés, a sejtek oxigén- és tápanyagellátása fokozódik, a kollagén- és elasztintermelődés megugrik. Az arcszauna legtöbb bőrprobléma – például akné – mellett is bevethető.

A szakértők hangsúlyozzák, arcszauna előtt meg kell tisztítani a bőrt, a gőz ugyanis csak így tud a mélyebb rétegekbe eljutni. A szaunagép előnye, hogy kialakításának köszönhetően ideális távolságot biztosít a meleg gőz és az arc között (kb. 20 cm), a profi készülékek pedig időben le is kapcsolnak, hogy csak addig érje a bőrt a gőz, amíg az jótékony hatással van rá.

Az arcgőzölő további előnye, hogy használata során a bőrbe juttatott értékes összetevők könnyebben felszívódnak – ezzel párhuzamosan viszont arra is ügyelni kell, hogy mivel a pórusok a gőzölés hatására megnyílnak, a baktériumok és a szennyeződések is könnyebben bejuthatnak.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!