3+1 kihagyhatatlan virágos tavaszi illat

2021. április 06.
Élvezettel figyeled, ahogy pattannak az első farügyek, és már a nagyid kertjében is nyílnak az első virágok? Itt az ideje virágmániásként a legújabb, üdítő parfümökkel megismerkedned.

A virágillatok gyógyító ereje

Szakértők szerint a virágos illatok, különösen a jázmin, a rózsa és a frézia szerez a legtöbbünknek boldogságérzetet. Az Oriflame idén 45 éves Giordani Gold illatcsaládjának legújabb tagjában, a most debütáló Essenza Blossom parfümben (50 ml, 13 999 Ft) épp ezt hozza el nekünk – ha nem is tálcán, de kecses üvegben. A Rose Gold Akkordot alkotó fehér virágok – a kifinomult kamélia, az érzéki narancsvirág és a nőies jázmin –, továbbá a zöld és édes körte, a lédús mandarin, a vanília és a pézsma elegye robban itt nagyot, mindezt egy elegáns és könnyed illatban. Imádni fogod, ha nemcsak az előbb említett illatjegyeknek vagy rajongója, de szereted az intenzív, tartós parfümöket, az Essenza Blossom a legmagasabb koncentrációval rendelkezik, így kifejezetten tartós.

tavaszi-parfumok-illatok-viragos

Elegáns üveg, csábító illat

Az Yves Saint Laurent ikonikus illata a valaha volt legragyogóbb, legfrissebb és legnőiesebb arcát fedi fel a Libre Eau de Toilette-ben (50 ml, 29 200 Ft). Egyszerre hűvös és forró, és nem mellesleg nagyon érzéki. Ami pedig az illatjegyeket illeti: ragyogó bergamottal, kristályos körtével, valamint zamatos alma akkorddal nyit a tavasz jegyében, virágok terén pedig a narancsvirág és a sambac jázmin kettőse bukkan fel a parfüm szívében. A jellegzetes, sikkes üveg is az illatban rejlő kettősség feszültségét tükrözi vissza, mindezt hosszanti irányban kicsit megnyúlva, a túlméretezett Cassandre logóval, a parfüm nevére visszakacsintva a szabadság új szimbólumaként.tavaszi-parfumok-illatok-viragos

Életöröm parfümbe oltva

A Boss Alive Eau de Toilette (50 ml, 28 190 Ft) egy évvel az Eau de Parfum nemzetközi sikere után érkezik, ahogy a neve ígéri, egészen üdén. Különösen kedves a szívünknek – az illat kapcsán ugyanis tavaly interjút is készítettünk a magazinban Emma Robertsszel, aki a kampány arca -, magával ragadó virágos-fás jegyeivel kötelező induló a virágos tavaszi újdonságok körében. A fejjegy friss és virágos lendületét a ropogós alma, a zamatos mandarin, a citrom és a magnólia keveréke adja, de az illat igazi szépsége az intenzív szívjegyben rejlik, amelyben arab jázmin, damaszkuszi rózsa és gyönyörű magnólia keveredik. Igazi virágözön!tavaszi-parfumok-illatok-viragos

Harmonikus kettősség

A tavasz egyik legzseniálisabb férfi illata Hubert de Givenchy divatházától érkezik. A Gentleman Givenchy Eau de Toilette Intense (60 ml, 28 300 Ft) belesimul a jól ismert „úriember” szériába, ultra elegáns külső, de a belső sem marad el – csupa férfias, erős, ugyanakkor érzékeny illatjegyeket hozva. Szó sincs itt ellentmondásról, tökéletes harmóniát sikerült teremteniük az alkotóknak (Nathalie Lorson és Olivier Cresp ) a parfümmel. Olyan fás, virágos (írisz), aromás illat, ami merész ívben kiemelkedik a szezon illatújdonságai közül, és nem csak az illatjegyek gyönyörűen komponált kombinációjának hála. A márka környezetvédelemért elkötelezett megközelítése részeként a flakon formáját újratervezte, hogy jelentősen csökkenteni tudja a felhasznált üveg mennyiségét (-16% a 60 ml-nél, -30% a 100 ml-nél). Vagyis a Givenchy Eau de Toilette Intense könnyebb csomagolással és nagyobb parfümmennyiséggel startol.

tavaszi-parfumok-illatok-viragos

Olvass tovább!

Fotó: Unsplash