A bőr minimalizmusa az új sminktrend

2021. március 01.
Az angol a „skinimalism” kifejezést használja a legújabb beautytrendre, ami leszámol a túl sok sminkkel és kozmetikummal, helyette az ápolt, egészséges bőrt helyezi középpontba.

Az új trend természetesen a lehetséges bőrhibákat is láttatja, de pont ez az új irány lényege: szeretjük, elfogadjuk, felvállaljuk, bevállaljuk tulajdon bőrünket. A skinimalism megszületését többek között a karantén ihlette: a home office-ban egyre kevesebbszer, vagy szinte egyáltalán nem került elő a smink, kozmetikus híján pedig sokan rákaptak az otthoni, gyógyító DIY pakolásokra, az arcjógára, a szépítő táplálkozásra – és egyre fontosabb lett, hogy az ember megtalálja, hogy az ő bőrének mi a legjobb. A karantén mellett az új trend megszületését a fenntarthatóság és a környezetvédelem inspirálta.

természetes smink

Az új trend ezzel a lendülettel rendet rak a fürdőszoba polcán, száműzi a felesleges kozmetikumokat, leegyszerűsíti a szépségápolási rutint, új termék vásárlása esetén pedig egyre többen keresik azokat a termékeket, amik egyszerre több szuperösszetevőt tartalmaznak, így több termék helyett csak egyet visznek haza – olyat, ami környezetbarát csomagolást is kapott.

A skinimalism, ahogy azt a 2021-es divatbemutatókon is láthattuk, persze nem engedi el teljesen a sminket, helyette előnyben részesíti a természetes, szinte észrevétlen megjelenést, az egészségtől ragyogó bőrt – ahol igenis ér megmutatni, hogy az ember bőrén bizony vannak pórusok, aknék, pattanások, hegek vagy épp foltok. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a skinimalism nem annyira újszerű jelenség, Alicia Keys már évek óta hirdeti a természetes, cruelty-free irányt, a karantén csak ráerősített ennek elterjedésére.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!