Csókonként 10 ezer virággal mentené a méheket a szépségmárka

2021. április 21.
Kevés ilyen szerethető beautykampányt láthattunk mostanában, mint a méhek megmentésének ügyét jó egy évtizede felkaroló Guerlain házét. A KissKissChain keretében egyetlen Instagram-szelfivel is sokat tehetsz a méhek megmentéséért!

Nemrég indította útjára a Guerlain ház az egy egész hónapon át tartó KissKiss Chaint (a márka legnépszerűbb rúzscsaládja után nevezték el), amelynek üzenete a „Dobj egy csókot, és mentsd meg a méheket!”. Április elején Natalia Vodianova startolt el a KissKiss Chainnel az Instagramon, majd a márka múzsái, barátai, követői és kedvelői követték, követik őt. Ha benne vagyunk a felhívásban mi is, már egyetlen szelfivel az Instagramon is igen sokat tehetünk a méhek megmentéséért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Guerlain (@guerlain) által megosztott bejegyzés

A természet őrzőinek aggasztó helyzetéről egyre többször olvashatunk, a francia divatház pedig különösen sokat tesz a helyzet javításáért. Számukra a méhek sokkal többek egy szimbólumnál (jó néhány Guerlain termékben használnak természetes méhviaszt és más kaptárszármazékot), az évek során a Guerlain is elindult egy fenntarthatóbb jövő felé. Már több mint 10 éve tart a márka elköteleződése az elengedhetetlen szereppel bíró méhek védelmében, most pedig egy nagyszabású, kreatív megoldással igyekeznek minél több ember bevonni a méhek megmentésébe. Minden csókért 10 000 mézgyűjtő virág ültetését ígérik.

Hogyan kell csókot dobnod?

A részvételhez nem kell mást tenned, mint egy virtuális csókot küldeni Instagramon a KissKiss filtert és az @Guerlain, illetve a #GuerlainKissKissChain hashtaget használni. Minden egyes csók elküldése után 10 000 mézgyűjtő virágot ültetnek el, amelyek tápanyagforrásként is szolgálnak a méhek számára. A hasonló, virtuális csókon és az ültetésen keresztül te is harcolhatsz a méhek életterének elpusztítása, valamint végleges kipusztulásuk ellen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Yelo🌝黃曉晴 (@yelovaness) által megosztott bejegyzés

Nők a méhekért

2020-ban vezették be a Nők a méhekért programot az UNESCO-val, a Guerlainnel és a Francia Apidológiai Obszervatóriummal közösen. A program azért jött létre, hogy a frissen végzett méhészeket környezettudatosabb módszerekre tanítsák a világ minden táján. 2025-re a programnak köszönhetően 50-re nő azon a szakembereknek a száma, akik részt vettek a tréningen, 2500 kaptárt hoznak létre, és 125 millió méhnek biztosítanak biztonságos környezetet. Az említett program és a KissKiss Chain közötti kapocs tényleg fontos eszköz a változtatáshoz, nem mellesleg pedig a csóközönért cserébe ígért mézgyűjtő virágokat a bioszféra védelmében a Nők a méhekért program résztvevői fogják elültetni.

Olvastad már?