Így készíts diszkólázsminket magadnak

2021. április 22.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője egy, a tavasz sminktrendjeit elemző minisorozattal jelentkezik. Ezen a héten a diszkóláz trendet mutatja be nektek.

Milyen lesz idén nyáron az első partisminked? Ahogy leírtam ezt a kérdést, rögtön egy tinikhez illő izgalom fogott el; egy olyan érzés, ami akkor volt rajtam, amikor az első kiöltözős házibulira készültem. (Valljuk be, a jelen helyzetben ez nem is csoda.)

diszkolaz-smink-pall-adriennfotó: Jámbor Zsófia, modell: Kalmár Dorina – Avantage Models, smink: Mondik Ingrid, haj: Lencsés Dóra

A diszkóláz névre hallgató sminktrend pont ezt a feelinget erősíti bennem, hiszen azokba az őrült ‘80-as évekbe repít vissza, amikor is a popdívák voltak divat legikonikusabb múzsái, így természetesen a mieink is. Az 1981-ben Amerikában elindított MTV addig sosem látott népszerűséget generált a sztároknak. A videoklip műfaja teret adott az extravagáns fellépőruháknak, a nagyra tupírozott, színes frizuráknak, és nem utolsósorban az extrán élénk árnyalatokban úszó sminkeknek. Madonna, C.C. Catch, Cindy Lauper, Sade, Whitney Houston és még sorolhatnám azoknak a nevét, akiknek nemcsak a zenéje, hanem a megjelenése is felejthetetlen nyomot hagyott a divatban – és bennünk is.

Nézzük meg, hogyan alakul az idei diszkósmink:

– Válassz egy könnyű állagú, ugyanakkor jól fedő alapozót, de mielőtt felviszed az arcodra, használj arcpermetet, ettől hidratált és friss lesz a bőröd.

– Egy extraerős hajzselé és egy tiszta spirálfej segítségével fésüld fel a szemöldök szálaid, ettől jó dús és vastag lesz a hatás.

– Az idei divatszínekből válaszd ki a számodra legkedvesebbet. Ez lehet a rikító sárga, a körömvirágnarancs, a lágy korall, a málnaszín, a mentazöld, az azúrkék, az orchidealila vagy a málnafagyi szín. De mielőtt nekiállsz a felvitelnek, tegyél a szemhéjadra eyeshadow keepert, így a meleg ellenére is megmarad majd a szemsminked.

– Szemformától függően csak egy adott árnyalatot satírozz szét a szemeiden. Lehet a dizájn nyújtott, cicás, körsatír, vagy éppen félhold formájú. A tusvonal kedvelőinek a színes verziót ajánlom a figyelmébe.

– Színes szemhez natúr száj dukál, de ha rúzspárti vagy, akkor fesd a szemedet natúrra, és válassz inkább neonpink, vagy égő korallszínű rúzst. A dús szemöldököddel ez a megoldás is nagyon divatos lesz.

Most már látszik az alagút vége, az arcodon keresztül színezd be bátran a lelkedet is.

diszkolaz-smink-pall-adriennfotó: Jámbor Zsófia, modell: Nagypál Kriszti, smink: Füzesi Nikolett, haj: Lencsés Dóra

diszkolaz-smink-pall-adriennfotó: Jámbor Zsófia, modell: Surányi Szabina, smink: Kállai Anita, haj: Lencsés Dóra

diszkolaz-smink-pall-adriennfotó: Jámbor Zsófia, modell: Kiss Kamilla, smink: Mezei Márti, haj: Lencsés Dóra

diszkolaz-smink-pall-adriennfotó: Jámbor Zsófia, modell: Kalmár Dorina – Avantage Models, smink: Mondik Ingrid, haj: Lencsés Dóra

diszkolaz-smink-pall-adriennfotó: Jámbor Zsófia, modell: Horváth Evelin, ruha: Marianna Herrhofer, smink: Klemis Edina, haj: Hairbert Kornél

diszkolaz-smink-pall-adriennfotó: Jámbor Zsófia, modell: Lili – Face Model Management, smink: Köves Kitty, haj: Lencsés Dóra

diszkolaz-smink-pall-adriennfotó: Jámbor Zsófia, modell: Horváth Petrita – Attractive Models, smink: Bernáth Liliána, haj: Lencsés Dóra

Láttad már?