Ilyen a tökéletes sportsmink

2021. május 20.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten a sportolás közben viselt smink elkészítéséhez ad nektek hasznos tippeket.

„Egy nő ad a külsőjére, mert tudja, hogy az igazi arca nem az ápolatlan hajnali képe, hanem amikor kihozza belőle a legtöbbet. Amikor kifesti magát, kezd hasonlítani arra a »lepkére«, aki benne él” – Müller Péter

Akik sminkeljük magunkat, tudjuk, hogy a smink mennyit tesz hozzá a hétköznapjainkhoz. Sokkal nagyobb magabiztossággal lépünk utcára, a tükörbe nézve instant örömmel tölt el minket a harmónia, amit egy jól eltalált, ránk szabott smink ad hozzá a megjelenésünkhöz.

sport-smink-makeup

Fotó: NSM

Nincs ez másképpen akkor sem, ha sportolni megyünk. A sport korunk egyik fontos társas eseménye, kapcsolódási és ismerkedési pontja. Naná, hogy itt is jól akarunk kinézni. Az viszont nem mindegy, hogy hogyan. Nézzük, mit célszerű használni az egészségünk védelmében.

Fontos, hogy a bőrünk szabadon tudjon verejtékezni. A bőr a legnagyobb szervünk, kiterítve másfél-két négyzetméter. Rendkívül intelligens módon működik, a sok élettani funkció közül az egyik legfontosabb szerepe a verejtékmirigyeken keresztül történő testhőszabályzás. Ezért az izzadság útját sportolás közben ésszel szabad csak blokkolni, hiszen a bőr így tudja a szervezetet visszahűteni. Először a fejbőrön, a homlokon és az arcon jelentkezik, csak aztán kerül sorra a test többi része.

Továbbá köztudott az is, hogy az izzadás az emberi test méregtelenítéséért is nagyban felelős. Sok toxikus vegyület itt tud a legkönnyebben távozni a szervezetből, ugyanakkor a meleg hatására kitágult pórusok a kívülről jövő anyagokat is könnyebben beengedik. Ezért a minőségi termékek használata elengedhetetlen.

Ezeket a fontos infókat figyelembe véve, íme az én ajánlásom, hogyan fessétek ki magatokat edzésre:

– Semmiképpen ne használj alapozót. Amennyiben el akarod fedni a bőrhibáidat, csak helyileg használj víz- és dörzsálló korrektort, olyat, ami pontosan passzol a bőrtónusoddal.

– Szemöldök formázáshoz érdemes likvid szemöldökgélt kenni, ennél is fontos a tartósság.

– Szemhéjra szemfestékpor helyett vízálló tust ajánlok. Érdemes a vastagságot személyre szabni. Naturálisabb jelleget kölcsönöz a szemnek a fekete helyett a barna szín választása.

– Szempillaspirál természetesen jöhet, de vízálló legyen.

– A szájra ajakszínű csókálló rúzs illik, de egy menő sportruci elbírja a manapság annyira divatos vörös árnyalatokat is.

sport-smink-makeup

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Dominika – Face Model Management Hungary, smink: Tímár Petra, haj: Faluközi Dóri


sport-smink-makeup

Fotó: NSM

Láttad már?

 

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!