Így lesz tökéletesen barna a bőröd – 6 tipp az önbarnításhoz

2021. június 08.
Bár az igazi nyári napsütésre még várnunk kell, a napbarnított bőrre egyáltalán nem, a bőrünknek megfelelő termékek segítségével hamar elérhetjük a vágyott színt. Mielőtt azonban önbarnításba fognánk, fontos tisztázni, hogyan kell használni a különböző termékeket, és mennyi idő alatt milyen hatás érhető el.

Bár a nyarat már nem kell megvárni ahhoz, hogy lebarnuljunk, ehhez azért az önbarnítók helyes használatát ismerni kell. Károlyfi Edit szépségszakértő összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

Az önbarnítókat alapvetően két csoportra oszthatjuk: vannak, amelyek néhány óra alatt varázsolják csokibarnává a bőrünket, és vannak, amelyek több napon át tartó, folyamatos használat mellett érik el ugyanezt a hatást.

önbarnító

Ha mindössze néhány óra áll rendelkezésünkre, nagyobb koncentrációjú önbarnítókat érdemes választani, melyek már pár óra alatt tökéletes színt adnak. Nem árt tudni, hogy felvitelüknél nagyobb a hibalehetőség, az egyenletes színt pedig nem könnyű hosszú távon is fenntartani.

  • Az egyenletes hatás érdekében az önbarnító használata előtt minimum egy nappal érdemes átradírozni a testünket, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, a pórusainknak pedig legyen idejük visszahúzódni, hogy a barnító ne tömítse el őket.
  • Barnítás előtt közvetlenül csak a nagyon száraz bőrfelületeinken használjunk testápolót – például a sarkunkon, a térdünkön, a könyökünkön vagy épp a kézfejünkön.
  • A foltos és egyenetlen végeredmény elkerülése érdekében figyeljünk rá, hogy az önbarnítót egyenletesen hordjuk fel, majd alaposan dolgozzuk bele a bőrünkbe!
  • Azért, hogy a tenyerünk ne legyen foltos, használjunk applikációs kesztyűt!
  • Barnítás után minden nap hidratáljunk, és kerüljük a szőrtelenítést, bőrük dörzsölését!

Amennyiben fokozatosabb barnulásra vágyunk, válasszunk olyan testápoló terméket, amely hidratáló összetevői mellett kis mértékben tartalmaz önbarnítót is. Ezen termékek lassabban, napról napra alakítják ki a kívánt színt. Hibázni nem nagyon lehet, így a foltosodástól sem kell tartani. Használatukkal egyszerre táplálhatjuk és barníthatjuk bőrünket, egyenletes színünket hosszú távon is megőrizhetjük. Az önbarnítót tartalmazó testápolókat lefekvés előtt használjuk.

Forrás/fotó: Avon

Olvasd el ezt is!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!