Hányszor és mikor tusoljunk nyáron?

2021. június 21.
Szakértők szerint egyáltalán nem mindegy, mikor zuhanyozunk, az ugyanis mind a belső óránkra, mind a hangulatunkra hatással van – különösen nyáron.

tusolás

A szakemberek szerint nyáron különösen fontos, hogy este tusoljunk, ami nemcsak azért fontos, mert a szennyeződések mennyisége – a fokozott izzadás és a pollenek hatására – megnő. Sokan nem tudják, de a reggeli álmosságot egy hűvösebb tussal elmosni nem jó ötlet, mondja dr. Samer Jaber New York-i bőrgyógyász, és hozzáteszi, ébredés után az alfa hullámok dolgoznak az agyunkban, amik hatását a zuhanyzással megtörni nem szerencsés. Ezzel szemben este már béta hullámok dolgoznak, ilyenkor a tus antidepresszánsként és nyugtatóan hat.

A tust vagy a fürdést követő gyors lehűlés természetes alvásjavító” – mondja Christopher Winter, a Martha Jefferson Kórház alvásspecialistája, és hozzáteszi, ez a folyamat egyfajta figyelmeztetés a szervezet számára, hogy ideje ágyba bújni. Testünk nem termel több stresszhormont, avagy kortizolt – és megkezdődhetnek a belső, természetes anti-aging folyamatok.

Forrás:Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!