4 hiba, amit festett hajjal a zuhany alatt elkövethetsz

2021. január 10.
A tökéletes árnyalat megtalálása sokszor több éves kísérletezésbe kerül. Ha már megvan a legtökéletesebb, vigyázz, hogy a zuhany alatt ne tompítsd annak intenzív színét. Négy egyszerű, de hatásos színmegóvó trükköt mutatunk.

Sok nőnek a hajfestés kardinális kérdés, és gyakran komoly havi, kéthavi kiadást is jelent. Télen előszeretettel ácsorgunk hosszú ideig a forró vízpermet alatt, ahol könnyű beleszaladni pár színroncsoló mellékes tevékenységbe is. Lássuk, melyek is ezek.

festett-haj-zuhanyozas

1. Nem megfelelő samponnal mosol hajat
Ma már szinte minden gyártó készít külön termékcsaládot a festett hajú fogyasztóknak is, nem beszélve a professzionális hajápolási márkák speciális kollekcióiról. Így sampon, kondicionáló és pakolás is rendelkezésére el azoknak, akik minél tovább szeretnék jól konzervált állapotban tartani a festett tincseket. Különleges összetételükkel nemcsak a mély, intenzív színek megőrzéséért tesznek sokat, hanem a jótékony összetevőikkel ápolják is a hajat.

2. Túl sokat mosod a hajad
Egyszerű szabály, hogy minél többször mossuk meg a hajunkat, annál hamarabb illan el az intenzív szín. A napi hajmosás így nem éppen kedvező mondjuk egy dögös burgundi frizura esetében, de a kettő-három napos hajmosással máris jobbak a kilátások.

3. A zuhanyzás végén állsz neki a hajmosásnak
Fontos a jó időzítés, hiszen ha már az elején a tincseid tisztításával kezded a zuhanyozást, akkor a kutikulák még zárva vannak, ráadásul így több idő jut arra is, hogy a balzsam kifejtse a hatását. Nagyon fontos a színmegőrzés szempontjából, hogy jó állapotban legyenek a hajszálaid, hiszen így lassabban dobják le a festéket is.

4. Agyonforrázod a hajad
Jól tudjuk, hogy a túlzott hő nem tesz jót a hajszálaknak, így nem meglepő, hogy a forró víz nem éppen az életerő receptje a haj számára. Próbáld a középutat választani a meleg és a langyos víz között, hiszen nem csak a hajat, a bőrt is szárítja.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!