Ezt az 5 sminkmestert kövesd Instagramon!

2021. július 13.
Ha szereted a szépség és a smink világát, ismerd meg azokat a sminkmestereket, akik épp új életet lehelnek a műfajba.

Cécile Paravina

A francia sminkes eredetileg divattervezőnek készült, de a beauty világa nagyon hamar beszippantotta, szerette, ahogy egyéniségét a smink segítségével ki tudta fejezni. Jelenleg Párizsban él és dolgozik. Legutóbb Jean Paul Gaultier kampányában Bella Hadidot sminkelte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cécile Paravina (@cecileparavina) által megosztott bejegyzés

Ammy Drammeh

A sminkes gambiai, Spanyolországba bevándorló szülők gyermekeként látta meg a napvilágot, és már kislányként imádta átkutatni édesanyja sminkkészletét, később az 1990-es években ünnepelt sminkmester, Kevyn Aucoin sminkjeit utánozta. Profi sminkes karrierje Londonba költözése után kezdődött el, amikor Andrew Gallimore asszisztense lett. Első Vogue-címlapján Thandiwe Newtont sminkelte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ammydrammeh (@ammydrammeh) által megosztott bejegyzés

Daniel Sallstrom

A svéd sminkes – miközben egyik szubkultúrából a másikba csöppent – folyamatosan a sminkkel kísérletezett. Otthonra a londoni drag éjszakában lelt, ahol nemcsak ő maga, de mestersége is beérett. Számára a smink egy eszköz a teljes átváltozáshoz. Karrierje során olyan hírességeket sminkelt már, mint Kate Moss, Naomi Campbell, és olyan márkákkal dolgozott együtt, mint a Saint Laurent és a Vetements.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daniel Sallstrom (@daniel_s_makeup) által megosztott bejegyzés

Mona Leanne

A sminkmester, aki az angliai Readingben nőtt fel, már kislány kora óta imádja a sminket, az arcokat. Számára a smink nem más, mint a történetmesélés műfaja, amivel a határokat is kiválóan lehet feszegetni. A mesterséget Pat McGrath sminkmestertől tanulta el, majd szabadúszó lett. Zenészeket sminkelt és együtt dolgozott többek között Vivienne Westwooddal is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MONA LEANNE 💄 (@monaleannemakeup) által megosztott bejegyzés

Marcelo Gutierrez

A kolumbiai születésű sminkes ötéves volt, amikor szüleivel az USA-ba menekült. Sminkesként akkor lett igazán híres, amikor a New York-i partiszcéna felfedezte magának bátor sminkjeit. Szakmai ugródeszkáját egy Calvin Klein fotózás jelentette, ahol többek között – a kedélyeket borzoló – Ashley Grahamet sminkelte.

Forrás: Vogue Fotó: Jean Paul Gaultier

Olvasd el ezt is!