Három baki, amit arcápolás közben a legtöbben elkövetnek

2021. szeptember 08.
Ahány ember, annyi bőrtípus és bőrprobléma, éppen ezért fontos, hogy mindenki a bőrének megfelelő termékeket a megfelelő sorrendben használja.

A hatalmas beauty termékfelhozatal mellett nem könnyű megállni, hogy az ember tényleg csak a legszükségesebb kozmetikumokat használja – azokat pedig a megfelelő sorrenben hordja fel, illetve ismerje, hogy mely összetevők összeférhetetlenek egymással. Mutatjuk a három leggyakoribb hibát.

szépségápolás

Rossz a sorrend

Általános szabály, hogy először a könnyű állagú termékekkel kell kezdeni, amiket aztán a sűrűbbek kövessenek. Az arctisztítás és tonizálás után a szérum felvietele jön, és csak ezután vessük be a sűrűbb hidratálókat.

Kimarad a szérum

A szérum ma már egyetlen szépségápolási forgatókönyvből sem maradhat ki, hiszen a legtöbb bőrproblémára megoldást jelentenek – nem beszélve arról, hogy az öregedés folyamatát is lelassítják. A szérumot az arctisztító és a tonizálás után, a hidratálókrém előtt ajánlott felvinni. Ennek magyarázata, hogy a szérumokat úgy fejlesztették ki, hogy azok könnyen felszívódjanak, míg a hidratálók mintegy védelmi vonalat képeznek a bőrön.

Nem a bőrnek megfelelő a termék

Meglepő lehet, de sokan nem tudják, hogy a bőrüknek egészen pontosan mire van szüksége. Ennek egyik legárulkodóbb jele, hogy a megvásárolt termék nem hat, nem szívódik fel. A szépségápolási forgatókönyv összeállításának legelső lépése, hogy szakember segítségével felmérjük, zsíros, száraz, normál vagy vízhiányos-e a bőrünk, illetve melyek azok az összetevők, amikből köszöni, de nem kér a a bőrünk.

Forrás: Harpers Bazaar Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!