Hasznos trükkök szemszárazságra

2021. szeptember 15.
Borogatás, szemmaszk, A-vitamin és szemhéjszéli tisztító: hasznos praktikák szemszárazság esetén.

szemszárazság

Lehet, hogy elsőre nem hangzik jól, de a könnyes szem jó dolog – legalábbis, ami a szemek egészségét illeti, hiszen a könny az, ami táplálja, tisztítja és megvédi a szemeket. A könny „elapadásának” számtalan oka lehet, legyen az a túlzásba vitt számítógépezés, egy gyógyszer mellékhatása (például antihisztaminok), a pollen vagy épp az öregedés. Jó hír, hogy a szemszárazságba van némi „beleszólásunk”, az ugyanis kitűnően kezelhető – például így.

Kényeztető szemborogatás

A meleg vízzel átitatott törölközős pakolás vagy a melegíthető szemmaszk tökéletes arra, hogy a könnymirigyek eltömődését feloldjuk. A borogatás után érdemes a szemhéjat harminc másodpercig ujjbeggyel masszírozni, és speciális szemhéjszéli tisztítót bevetni, az ugyanis különleges összetevői révén hatékonyan eltávolítja a szemhéj szélén lerakódott szennyeződéseket, polleneket. Napi használata megszünteti a szemhéjszéli könnymirigyek elzáródását, ezáltal helyreáll az egészséges könnytermelés. A kendő speciális hatóanyagai fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és regeneráló hatásúak, így javítják a szem komfortérzetét és a kontaktlencse viselés kényelmét.

Aki nemcsak „kívülről”, de belülről is tenni szeretne a szemszárazság ellen, fogyasszon A-vitaminban gazdag ételeket, többek között ez a vitamin felel a szem hidratálásáért.

Forrás: Prevention Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!