Ezzel az olcsó trükkel lesz selymes és puha az ősz haj

2021. július 06.
Az ősz haj speciális ápolást igényel, de a megfelelő trükkökkel és szérumokkal selymes és fényes lesz újra.

ősz haj

A pandémia során rengetegen döntöttek úgy, hogy búcsút intenek a hajfestéknek, és felvállalják az ősz vagy épp fehér hajkoronájukat. Aki így tett, hamar rájött, az ősz haj másképp viselkedik, mint a festett, és ahhoz, hogy egészségesen fénylő, selymes és puha haja legyen újra, meg kell tanulnia megfelelően ápolni azt.

Ahogy öregszünk, úgy lesz egyre kevesebb a pigment a hajunkban, a tüszők ugyanis egyre kevesebb – a bőrünknek és a hajunknak színt adó – melanint termelnek, de idővel a fejbőrünk is kevesebb faggyút és olajat állít elő, amitől viszont a haj szárazsága erősödik. Aggodalomra persze semmi ok, a megfelelő hajápoló termékekkel és egy pofonegyszerű trükkel könnyen változtathatunk ezen.

Aki volt már fodrásznál, láthatta, hogy a hajápoló és hajformázó szérumok – például az ősz hajra tökéletes keratin fluid – felhordása előtt vizet permetez a hajra a szakember, ezt pedig nemcsak a könnyebb vágás és formázás miatt teszi, de azért is, hogy hidratálja a hajat. A vizes permetet otthon is használhatjuk, kihagyni pedig hajmosás után, a hajszárítás előtt sem érdemes, a száraz hajból ugyanis sokkal gyorsabban elpárolog a nedvesség.

Forrás: Woman’s World Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!