Természet energiái, mesterséges intelligencia és kispéntek: 3 kedvenc őszi férfi parfüm

2021. október 12.
Ősszel a friss belépő férfi illatoknak is becsengetnek, szinte egymás lábát tapossa ilyenkor a sok újonc a boltok polcain. Fűszeres, aromás vagy éppen friss jegyek? Mi most három különböző, de a maga nemében egyedülálló kedvencünket mutatjuk be.

Az első, mesterséges intelligencia segítségével készített illat

Paco Rabanne idén ősszel sem aprózta el, elképesztő újdonsággal jött ki, mégpedig több szempontból is. A Phantom (50 ml, 26 290 Ft) lényegében egy futurisztikus aromás illat, amelynek a legformabontóbbként említett dizájnja mellett egyéb szexepilje is van. Szuper digitális „alkotás” (elég a mobillal leolvasnunk az üveg tetejét, hogy elérjük a különböző funkciókat), amit ráadásul mesterséges intelligencia segítségével készítettek. Na jó, azért ez még 2021-ben is nagy szó, de tény, hogy maga az illat sem törpül el mindemellett, legalábbis szerintünk.osz-parfum-ferfi-illatok
Miért szeretheted?

Mert játékos, miközben irtó pasis, ráadásul szépen, hosszan kitartó parfüm. Határozottan az energikus illatok közé tartozik, némi imádnivaló citrusos-vanilliás kombóval. Ami pedig a parfümből kikacsintó konkrét jegyeket illeti: a citrom energikus zöld villanását szeretheted benne, amely krémes levendulával keveredik. Határozottan kortás „választás” azoknak, akik szeretik, ha az ütős illat mögött egy erős háttérsztori is van.

parfum-ujdonsag-ferfi-osz

A természet energiái a föld jegyek kedvelőinek

A Bvlgari is nagyot alkotott idén ősszel férfi illat téren, Terrae Essence  (EDP, 60 ml, 33 000 Ft ) névre hallgat és az olasz márka szériájában a Földet és a termőföldeket ünneplő legújabb családtag, amelyet a parfümgéniusz Alberto Morillas parfümőr alkotott. Az inspirációt itt a termékeny toszkán talaj adta, és az illat alapján úgy fest, hogy mesterien végrehajtották a „feladatot”. Az eredmény egy napcsókolta, friss citrusos jegyekkel indító fás-vetiver parfüm, de nem hiányzik belőle a citromesszencia és egy kis kalamondin akkord sem.

osz-parfum-ferfi-illatok
Miért szeretheted?

Mert melengető és kifejezetten férfias alkotás, ami tökéletes társ lehet az őszi–téli hideg napokon is. Van benne valamilyen tagadhatatlan markáns, klasszikus elegancia – ez már a kifinomult, márványt idéző flakon is szépen hozza –, és bár modern szemlélettel alkották, már egy lélegzetvétel után lejön, hogy nem egy kifejezetten tinédzsereknek szóló választás. Intenzív, sokrétű kedvenc lehet, legyen szó „jeans day-ről” vagy éppen tárgyalásokkal zsúfolt, elegáns hétköznapról.

A kispéntek, a péntek és a szombat esték királya

Azoknak, akik nyári parfümjüket egy kifejezetten ellenállhatatlan őszies–télies indulóra cserélnék, érdemes beleszagolniuk az Azzaro idei nagy dobásába, a feketében pompázó, sokat sejtető nevű The Most Wanted (EDT, 100 ml, 29 490 Ft) sokszínű, izgalmas illatvilágába. Már a külseje is egy luxus sportkocsijét idézi, de az elegáns, klasszikus, férfi szíveket megdobogtató outfit mögött is érték lapul. A Shyamala Maisondieu, Nadège Le Garlantezec és Michel Girard parfümőrtrió munkáját dicsérő alkotás ellenállhatatlan kombináció lett, telis-tele csupa fűszeres-kardamomos, balzsamos, zöldes és citrust idéző jegyekkel – egy kis toffee-val is megbolondítva.osz-parfum-ferfi-illatok

Miért szeretheted?
Mert tényleg van benne valami csábító, pulzust feltornázó pikáns extra. Egyszerre addiktív és kifinomult, ami jó kis kísérő lehet egy esti buliban, de akár hétköznapokon is, ha valaki szereti a markánsabb parfümöket. Ha szereted, hogy megdicsérik, sőt meg is jegyzik az illatodat a környezetedben, jó választás lehet. Ráadásul ez sem egy könnyen elillanó illat, pár fújás reggel, és még este is elkísér minket.

Fotó: Unsplash

Kattints tovább!