Néhány tipp, amivel felpezsdítheted reggel az arcbőröd

2021. október 28.
Az üdeségét vesztett bőr sokunk reggeleit megkeseríti, de néhány egyszerű masszírozó mozdulat segítségével könnyedén visszanyerhetjük arcbőrünk ragyogását. Szakértői tippek következnek!

Ismerős az az érzés, amikor reggel a tükörbe nézve egy fáradt, fakó arc tekint vissza ránk? Ennek sokszor a pangó vér- és nyirokkeringés az oka, amely következtében arcunk fáradtabbnak, nyúzottabbnak tűnhet akkor is, ha kipihentnek érezzük magunkat.

arcmasszazs-reggel

Az arcmasszázs eredete nagyon régre nyúlik vissza, már az ókorban is használták mind relaxációs, mind esztétikai célokra. Az ismétlődő, lassú, figyelemmel végzett mozdulatok nyugtatólag hatnak lelkünkre, csökkentik a stresszt, esztétikailag pedig segítenek megtartani a bőrszövetek rugalmasságát, így késleltetve bőrünk megereszkedését és a ráncok kialakulását, mondta el Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője, aki szerint elég néhány mozdulat, hogy arcunkat üdébbé, teltebbé és ragyogóbbá varázsoljuk reggelente. A masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezzel segít a méregtelenítésben és javítja a bőr oxigénellátását. Rövid távon csökkenti az arc puffadtságát és a szem alatti táskákat, hosszú távon pedig elhalványítja a szem alatti karikákat, elsimítja a finom ráncokat és feszesíti a bőrt.

Gyorsan hat

Az arcmasszázs mindennapi rutinunkba való beépítésével látványos eredményeket érhetünk el rövid időn belül. Érdemes akár reggeli és esti arcápolási rituálénk során is alkalmaznunk, hiszen reggel azonnal fokozhatjuk vele arcbőrünk üdeségét, este pedig segíthetjük vele szérumjaink, éjszakai krémünk könnyebb felszívódását és még jobb hasznosulását. Egy perc arcmasszázs is értékes lehet bőrünk számára, de ha tehetjük, érdemes naponta 10-15 percet is rászánnunk szépségápolási rutinunkból.

Hogyan lássunk neki? Arcunk alapos megtisztítása után vigyünk fel néhány csepp szérumot, arcolajat vagy zsírosabb krémet és oszlassuk el egyenletesen, hogy masszázs közben ne húzódjon bőrünk. Többféle masszázs létezik, de alapvetően fontos, hogy a mozdulatok belülről kifelé, enyhén felfelé irányuljanak és gyengéd, lassú, de határozott mozdulatok legyenek. Paskoló mozdulatokkal serkenthetjük bőrünk mikrokeringését és oxigénellátását, így fokozva arcunk ragyogását, felfelé irányuló simító és csippentő mozdulatokkal pedig arckontúrjainkat emelhetjük meg és segíthetünk megelőzni bőrünk megereszkedését.

A masszázst végezhetjük ujjbegyeinkkel vagy akár egy erre kifejlesztett arcmasszírozó segítségével is. Az apró kis tüskékkel ellátott, mezoterápia ihlette arcmasszírozóktól kezdve, az ásvány rollereken át, az elemes masszírozókig, már számos változatban hozzájuthatunk egy otthoni arcmasszírozóhoz. Bármelyiket is választjuk, fontos, hogy használat előtt és után mindig alaposan tisztítsuk meg folyó vízzel, majd töröljük szárazra. A szakértő szerint a rózsakvarc arcmasszírozó roller, nemcsak arcbőrünket, de lelkünket is kényezteti.

Hűtött rózsakvarc

„A rózsakvarc az egyik legismertebb és legnőiesebb ásvány, amelyről úgy tartják, hogy segíti a nőiesség megélését, növeli az önbizalmunkat és segít elfogadni önmagunkat. Az ásványok mindig picit hűvösebbek, így nagyon jól felfrissítik a bőrt, ezt a hatást fokozhatjuk, ha néhány órára hűtőbe helyezzük használat előtt. Ráadásul az ásványi rollerek nagyszerűen működnek akár fátyolmaszkkal együtt is. Ha gyorsan szeretnénk látványos eredményt elérni, helyezzünk fel egy fátyolmaszkot, majd finom, lassú mozdulatokkal simítsuk a roller segítségével bőrünkbe” – javasolja Károlyfi Edit.

masszazs-arc

Érdemes rendszeresen időt szánnunk arcbőrünk különleges kényeztetésére, hiszen így nemcsak külsőnk, de lelkünk fiatalságát is tovább megőrizhetjük. Bőrre gyakorolt jótékony hatásai mellett a masszázs során alkalmazott lassú mozdulatok csökkentik a stresszt, ellazítanak és segítenek, hogy jól induljon a napunk vagy kellemesen kipihenjük magunkat az éjszaka során.

Fotó: Getty Images

Olvastad már?

Fotó: Unsplash