A 8 leghatásosabb módszer, hogy kevésbé tűnjünk fáradtnak – alvás nélkül

2021. március 28.
Még úgy is van esélyünk kevésbé gyűröttnek látszani, ha a kiadós alvásra az elkövetkező hónapokban esélyt sem látunk.

A napi nyolc óra pihentető alvás mindenki álma. Ám azok számára, akiknek ez tényleg csak álom marad az elkövetkező időben, nem igazán jelentenek segítséget, ha azt mondjuk, milyen előnytelenek a szem alatti karikák és táskák, vagy hogy a krónikus kialvatlanság demenciához vezethet. Így a legfontosabb, hogy ne stresszeljünk azon, hogy nem tudunk eleget aludni. A többi pedig az alábbi trükkökkel is hatásosan orvosolható, hogy kevésbé tűnjünk fáradtnak például az előttünk álló online megbeszélésen. 

8-modszer-faradtsag-eltuntetes

1. Arcmasszázs

Előfordul, hogy nincs energiánk a munkához vagy a porszívózáshoz, de az arcmasszázs nem igényel nagy erőt, még a székről sem feltétlenül kell felkelnünk hozzá. Az eredmény pedig szinte azonnal látható: akár hengerrel masszírozzuk arcunkat, akár a kezünkkel és egy finom krémmel, a masszázs hatására a nyirokerekben felgyorsul a keringés, így elvezetik a felesleges folyadékot a szövetek közül. Ennek hatására pedig feszesebbnek, simábbnak és sokkal kevésbé fáradtnak tűnik az arcunk. 

2. Ragyogás a víztől

Láttunk már a hideg vízből épp csak kiszálló úszót? Legközelebb figyeljük meg a bőrét, ahogy majd kicsattan az egészségtől és ragyog. A tenger most csak álom, így marad a zuhany számunkra, ám az eredmény így sem marad el. Egy fél-egy perces hideg vizes fürdő után garantáltan felébred a testünk, és beindul a vérkeringés a bőrünkben is. Még jobb, ha némi borsmentaolajjal turbózzuk fel a tusfürdőnket vagy a testápolónkat. 

3. Böjtölés

Egyre több bizonyíték szól amellett, hogy az időszakos böjtölés erőteljes gyulladáscsökkentő hatással bír. Amikor böjtölünk, a szervezetünkben a glükóz és az inzulin szintje lecsökken, a máj ketonokat termel. Ezek az anyagok segítenek legyőzni a gyulladásokat, ami azért fontos, mert a gyulladásos folyamatok hatására csökken a kollagén és elasztin szintje a szervezetben. Az a fontos csupán, hogy megtaláljuk, számunkra a nap mely szakasza a legkényelmesebb a böjtölésre, amikor kevésbé érezzük az éhséget. 

4. Kevés összetevő

Keressük azokat a hatóanyagokat a kozmetikumokban, amelyek már rövid távon hatnak. Ilyenek például a retinol és az erőteljes savak. Kate Somerville, a hollywoodi sztárok egyik kedvenc kozmetikusa például a peptidekre és a már említett retinolra esküszik. „A peptidek kulcsfontosságúak a változáshoz – mondta Somerville. – Segítenek, hogy a bőr feszessé váljon, és nincs irritáló mellékhatásuk, ami a retinolnál előfrodulhat.”

Olvastad már?

5. Hidratáció, hidratáció, hidratáció

Ahogy a bőrtáska vagy -cipő is kiszárad, megrepedezik, ha nem tápláljuk, a saját bőrünkkel is ugyanez történik. „Ha azt szeretnénk, hogy a szarkalábak és ráncok ne mélyüljenek egy-egy nehezebb éjszaka után sem, használjunk szérumot, ápoló olajat és hidratálókrémet is éjszakára” – javasolta Somerville. 

6. Belülről kezdjük

Ha azt szeretnénk, hogy ne látsszon rajtunk a fáradtság, vagy legalábbis kevésbé, a kiegyensúlyozott és egészséges zsírokban gazdag étrend legalább olyan fontos, mint az arckrémünk. Az omega 3 zsírsav, A-, C-, D- és K-vitamin mind elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőr képes legyen előállítani azt a kollagénmennyiséget, amely szükséges az egészséges és üde megjelenéshez. 

7. Otthoni szemöldökemelés

A szemünk árulkodik elsősorban arról, mennyire fáradtak vagyunk. Ha a szemöldökünk formázásával kinyitjuk a tekintetünket, sokat javíthatunk a helyzeten. Ehhez óvatosan színezzük be a közvetlenül a szemöldökünk felett található világos szálakat a szemöldökív tetején. Még hatásosabb lehet, ha a helyére is zselézzük a szálakat. 

8. A jolly joker

Sose feledkezzünk meg a legjobb barátunkról, ami azonnal segít elterelni a figyelmet a fáradt tekintetről és gyűrött arcról: az élénk színű rúzsról. Legalább három óra alvást hozzáad a megjelenésünkről a videóhívásokon.

Forrás: The Telegraph Fotó: Unsplash

Olvass tovább!