3 kedvenc niacinamidos bőrápoló zseni

2021. november 02.
Talán soha ilyen tudatosan nem álltunk még a bőrápoláshoz mi, nők, mint az utóbbi évtizedben. A hialuronsav, retinol, szalicilsav, na és persze a niacinamid ma már messze nemcsak a bőrgyógyászok alapszókincsét erősítő szuperösszetevők. Utóbbiból mutatunk is nektek három kedvencet.

A B3-vitamin, vagy a niacinamid nevébe sokaknak beletörik a nyelve, mégis egyre stabilabb pontot képez sok tudatos bőrápoló szépségrutinjában, okkal. Számos jó tulajdonsága közül kiemelkedő a kollagéntermelést fokozó hatása, de szépen kezeli a pigmentfoltokat, apró ráncokat, a pórusokat és megbirkózik az olajosodásos, pattanásos bőrgondokkal is.

niacinamid-borapolas-kedvencek

Kötelező plusz információ, hogy C-vitaminos kombóban nem szerepelhet a rutinban, legalábbis, ha el szeretnénk kerülni a bőrirritációt, vagy éppen azt, hogy egyikük se fejtse ki a hatását a bőrünkön (két külön napszakban, fél nap elteltével viszont már bevethetjük őket). Amennyiben megrögzött kémiai hámlasztók vagyunk, ugyanígy különítsük el az alkalmazásukat, ha szeretnénk a niacinamidos kedvencünkből és a bőrünkből is a legtöbbet kihozni. Nagy piros pont jár azért, mert minden bőrtípust szépen kezel, én például száraz, rosaceás bőrön is nagyon szép eredménnyel használom, ahogyan sok szakértő ajánlja – leginkább reggel.

niacinamid-borapolas-kedvencek

PAULA’S CHOICE 10% Niacinamide Booster, 17 800 Ft

Futottam bele bőrirritációba niacinamid kapcsán, így, ha alapvetően a maximális eredményekre mennék is rá, óvatosabb vagyok. Ezzel a PA boosterrel, ami még viszonylag friss favorit, nem léptem aknára, sőt. Használom simán felvíve is, de van, hogy a hidratálómba csepegtetek. Feszesebb, tömörebb tőle a bőröm, pórusfronton is sokkal egységesebb az összkép. És még egy meglepő vonása, nemcsak extrém megbízhatóan és jól hozza az ígéreteket, hanem meglepően gyorsan is mutatja meg magát. Pár nap alatt éreztem változást. Abszolút alapdarab.
niacinamid-borapolas-kedvencek

Omorovicza Ezüst Arctonik, 24 500 Ft

Imádnivaló illattal nyitó, ezüstkolloid és a niacinamid erejével ható napi kedvenc lehet. A bőrhibák és pattanások a „szakterülete”, úgy, hogy mindemellett alaposan tisztítja a bőrt is. A pirosas színű, gyulladásra, pattanásra hajlamos bőr megnyugtatásában látványosan jól teljesít, de az arclemosás utáni, vattakorongos felvitel utáni pihe-puha bőrérzet is nagyon meggyőző.niacinamid-borapolas-kedvencek

La Roche-Posay Toleriane Ultra Szemkörnyékápoló, 6644 Ft

Jó ideje napi, na jó, reggeli-esti, kedvenc nálam. Kifejezetten a könnyű textúrája miatt. Ez utóbbiban nagyon erős a márka egyébként, már főiskola alatt is részben emiatt kezdtem el használni a termékeiket, mert felszívódás és állag terén akkoriban semmi sem közelítette meg, legalábbis ebben az árfekvésben. Ebben a szemkörnyékápolóban a neurosensin + niacinamid hatóanyag-kombináció a „trükk”, és tényleg: hidratálás és bőrnyugtatás terén nagy bajnok. Irritált, extraszenzitív a szemkörnyékem, és évi 12 hónapot küzdök allergiával, diszkomfortérzet ellen nem találtam még jobbat. Nagy előnye emiatt az is, hogy tartósítószer-mentes, parabénmentes, illatanyagmentes, alkoholmentes, színezékmentes és lanolinmentes.

Olvass tovább!