Almaecetsampon: a vízkő miatt fénytelen haj megmentője

2021. november 12.
Ahány ember, annyiféle haj és problémakör, de az biztos, hogy mindenki egészséges, puha és fényes hajkoronát szeretne – mindezt persze minimális erőfeszítéssel. Pont ezt ígéri az almaecet-tartalmú sampon.

Mi az almaecet?

Egyre többen imserik fel az almaecet univerzális „erejét”, az ugyanis nemcsak a háztartásban tesz jó szolgálatokat, de jó hatással van többek között az egészségre (az anyagcserére, a veseműködésre, …), de feszessé és üdévé teszi a bőrt, és mint azt tudjuk, az egészséges haj egyik természetes csodaszere. Szupererejének köszönhetően egyre többen készítenek házilag almaecetet, amihez nem kell más, mint alma, víz, élesztő, cukor – és körülbelül tíz nap erjesztési idő.

almaecet

Mire jó az almaecetsampon?

A sampon enyhén savas kémhatása nemcsak a különféle haj- és fejbőr problémát okozó baktériummal, gombával számol le, de ezek következményeivel, a korpával, a viszketéssel és a fertőzésekkel is. Ennek természetes következménye, hogy a haj is tisztább lesz.

Ezen kívül az almaecetsampon a kemény vízben található ásványokkal is felveszi a harcot, emiatt a haj nem lesz többé matt és fénytelen. A lúgosság csökkentésével kiegyensúlyozza a hajszálak pH-értékét, lezárja és helyreállítja a kutikulát – védve ezzel a haj színét, simaságát.

Forrás: Purewow Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!