5 tipp, hogy hófehér maradjon a fogad

2021. december 09.
Aki szeretné megőrizni fogai fehérségét, az alábbi tippeket fogadja meg!

Mondj le a szénsavas italokról! – A fogszuvasodást elsősorban a rossz étel- és italválasztás, különösen a magas cukortartalmú és szénsavas termékek okozzák. A savak és a cukrok minden egyes alkalommal megtámadják a fogakat, a plakkal és baktériummal keveredve megváltoztatják a száj pH-értéke, ami hosszú távon erodálja a zománcot.

Ne fogyassz sötét színű ételeket, italokat! – A fogak sárgulása a dohányzás mellett azon ételek és italok számlájára írhatók, amelyek sötét színe megfogja a fogakat. Aki se a vörösborról, se a kávéról, se a céklaléről nem szeretne lemondani, fogyasztás után egyből igyon meg egy pohár vizet, vagy használjon (nem egyszerhasználatos) szívószálat!

vörösbor

Rágózz! – A cukormentes és mentás rágógumi fokozza a nyáltermelést, semlegesíti a lepedékek okozta savakat, eltávolítja az ételmaradékot, csökkenti a szájszárazságot és erősíti a fogakat.

Rendszeresen használj fogselymet! – Fogmosás előtt minden alkalommal használj fogselymet, hogy a fogak között se lepedék, se szuvasodás ne képződhessen. Fogselyem után használj szájvizet, és csak ezt követően moss fogat!

Használj zománcvédő fogkrémet! – A savas erózió ellen naponta kétszer speciális fogkrémmel mossunk fogat!

Forrás: Womanandhome Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!