Miért a rózsaszín legelőnyösebb árnyalat a 40 év felettieknek?

2021. december 09.
A rózsaszín különböző árnyalatait egyre több híresség vállalja be, és messze nem csak a tini, vagy Z generáció tagjai – legutóbb J Lo pózolt rózsaszín fürtökkel. Szakértők szerint a 40 pluszosoknak az egyik legjobb színválasztás, ha egy extra árnyalatra vágynak.

Pár évtizede álmunkban sem gondoltuk, hogy a rózsaszín hajszín nem csak gyakori, de egyben előnyös választás is lehet egy 40 pluszos nő számára, ma már pedig a rágógumi és a vattacukor színek tényleg kortól függetlenül a leggyakoribb színválasztások hajszínezők terén, amellyel Lady Gagát, Kaia Gerbert és Rihannát is láthattuk már…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Appleton (@chrisappleton1) által megosztott bejegyzés


Jennifer Lopez kifejezetten nagy lendülettel kísérletezget a haján, fodrásza Chris Appleton pedig nemrég rózsaszínre festette a sztár tincseit, lekeverve ezzel az utóbbi időben viselt mézbarna árnyalatot. A merész rágógumi rózsaszín hajszín éles, de előnyös váltás volt az énekesnőtől, illetve a beauty csapatától, és ezzel a jelek szerint nincsenek egyedül. A Telegraph külön cikket szentelt a pink haj jelenségnek, cikkük szerint a rózsaszín hajra való keresések száma 80 százalékkal nőtt egy hónap alatt a Google keresőjében. A téli hónapok, és a bezártság úgy fest sokak fantáziáját, bátorságát turbó fokozatra állítja, ebben pedig talán extra motivációt adhat az is, hogy celebek sokasága vállalta már be a pinket. Érdekes jelenség az is, hogy nem csak a kifejezetten fiatal, örömmel kísérletező énekesek, színészek választják az élénk árnyalatot, hanem a 40-es, 50-es éveiben és azon túl járó művészek is.

Helen Mirren, Cate Blanchett és Madonna, csak néhány név azok közül, akik az elmúlt években rózsaszínre festették a hajukat, jó példát mutatva arra, hogy milyen jól ki is tudja emelni az arcszínt egy hasonló pasztell vagy élénk rózsaszín árnyalat. A brit magazinnak nyilatkozó Josh Wood hajszínszakértő azt mondja, kifejezetten utálja az életkori diszkriminációt hajszínek terén, ahogyan azt a narratívát is, miszerint „az élénk színek a fiatalok trendje”.

Ezek a színek tényleg hozzátesznek az ember bőrtónusához. Szerintem mindenki megtalálja köztük a neki jól álló árnyalatot” – részletezte a Colour Glaze néven saját extrém árnyalatú hajszínezőket forgalmazó hajszakértő, akinek cseresznyeszín, kék, barack termékeit letolva, a pink a legsikeresebb hajszínezője, igazi bestseller.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HELLO! Magazine (@hellomag) által megosztott bejegyzés

A rózsaszín a 40 év felettiek nagy kedvence, annál is inkább, mert az életkor előrehaladtával veszítünk bőrünk színéből, a melegebb tónusok pedig szépen kiegészítik, ragyogóbbá teszik a bőrünket.” – tette hozzá Sophia Hilton, a sok híresség hajszínéért felelős hajszín technikus, aki szerint ebben az életkorban a kék és lila árnyalatokkal viszont már óvatosan kell bánni, ha élénk hajszínezők közt keressük az igazit.

Láttad már?