Szendvicsmódszer, a legújabb bőrápolási trend

2021. december 13.
Természetesen honnan is eredne az új őrület, ha nem Koreából. Szépségbloggerünk, Peonilla most beavat a szendvicstechnika rejtelmeibe, és a zimankó meg se kottyan majd a bőrödnek.

3 másodperces szabály

A szendvicstechnika lényege, hogy nedves bőrre kell felvinni a szérumjaidat és a hidratálódat. A nedves bőr ugyanis könnyebben képes felvenni a hatóanyagokat, amelyek így mélyebbre szívódnak. A koreai 3 másodperces szabály értelmében arcmosás után rögtön – 3 másodpercen belül – jöhet az első bőrápolási terméked felvitele anélkül, hogy szárazra törölnéd az arcod. Ezután ismét nedvesítsd be a bőröd, ideálisan egy hidratáló tonerrel, majd jöhet a következő termék. A vízbázisú, könnyedebb textúráktól a nehezebb, zsírosabb krémek felé haladj a rutinodban, és szépen rétegezd egymásra őket, akárcsak egy szendvics esetében a hozzávalókat.

szendvics-modszer-borapolas

Mélyhidratálás a javából

A módszer kulcsa, hogy bezárd a bőrbe a nedvességet, és segíts az egymásra épülő hatóanyagoknak mélyre szívódni. Ezért kell minden réteg között arcpermettel újra megnedvesíteni a bőröd. Nappalra a fényvédőről ne feledkezz meg, erre viszont már ne fújj tonert, mert azzal gyengíted a védelmet. A száraz, dehidratált, fakó bőrbe pillanatok alatt újra életet lehelhetsz ezzel a technikával.

szendvics-modszer-borapolas

Kinek nem ajánlott?

Általánosságban ez egy elég rizikómentes módszer, de retinolos termékekkel semmiképpen nem javasolt alkalmazni – vagy bármivel, ami potenciálisan irritáló lehet a bőrödnek. A nedves bőr ugyanis az aktív hatóanyagokat is gyorsabban szívja be, ami érzékenységet válthat ki. Ezért ideálisabb egyszerűbb összetevőjű, gyengédebb termékekkel végezni. Zsíros bőrön is óvatosan próbálkozz vele, ugyanis lehet, hogy a túlzott hidratálás ebben a formában egy kicsit sok lesz.

szendvics-modszer-borapolas

Fotó: Pexels

Olvass tovább!