Ha nagyon száraz a bőröd, ezt a 4 tippet fogadd meg!

2021. december 27.
Bőrgyógyászok figyelmeztetnek, akinek túlságosan száraz a bőre, az alábbi négy jótanácsot mindenképp fogadja meg tusolás közben.

A száraz bőr problémája, pláne télen, a fűtési szezonban, sokakat érint, de jó hír, hogy a baj a megfelelő napi szépségápolási rutinnal kiválóan ellensúlyozható. Ide tartozik többek között a tusolás, amit száraz bőr esetén érdemes körültekintéssel végezni. Bőrgyógyászok tippjeit szedtük össze:

Kerüljük a forró vizet!

Bár egy átdolgozott, hosszú, hideg nap után nincs jobb egy forró zuhanynál, a bőrnek sajnos nem tesz jót a túlságosan meleg víz, az ugyanis lemossa a bőr olajos védőrétegét, ami nemcsak a nedvességet tartja bent, de az irritációtól is óvja a bőrt.

tusolás

Ne radírozzuk a bőrünket minden nap!

Bár a forró vízhez hasonlóan jóleső érzés lesúrolni magunkról az egész napot, a rendszeres hámlasztással, dörzsöléssel többet ártunk, mit használunk. A forró vízhez hasonlóan a bőrradír is eltávolítja a bőr védőrétegét. Heti két alkalomnál többször ne hámlasszunk!

Kímélő termékeket használjunk!

Akinek érzékeny, száraz a bőre, olyan szappant, tusfürdőt vagy olajat használjon, ami nem szárít és nem okoz irritációt, a szenzitív bőr esetében a védőréteg megerősítése a feladat.

Hidratáljunk!

Tusolás után a hidratálás megkerülhetetlen, azt pedig még akkor érdemes elvégezni, amikor a bőr felületéről még nem párolgott el az összes nedvesség – ez ugyanis hozzájárul a hidratáló mély felszívódásához. Aki hidratálás dolgában biztosra szeretne menni, a testápoló fölé hordjon fel testolajat, ami mintegy bezárja a nedvességet.

Forrás: Wellandgood Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!