Ezeket a színeket használd, ha mogyoróbarna a szemed

2022. január 03.
A mogyoróbarna szeműek színe folyamatosan változik, éppen ezért sminkelni sem könnyű hozzá. Az alábbi tónusokkal mellélőni azonban biztosan nem fogunk.

A mogyoróbarna szemek esetén a megfelelő szemhéjpúder kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, néha ugyanis nem lehet biztosan megállapítani, hogy aktuálisan zöld vagy barna szeme van-e valakinek, a mogyoróbarna szem tónusa ugyanis napról napra változhat.

szemhéjpúder

Ennek ellenére általánosságban elmondható, hogy van néhány tónus, amivel mellélőni biztosan nem fogunk, azok kiemelik a mogyoróbarna szemek természetes felhangját. Charlotte Tilbury brit sminkmester tanácsára az arany, a barna és zöld árnyalatokhoz nyúljon az, aki mogyoróbarna szemeit szeretné hangsúlyozni, ugyanakkor egy speciális árnyalat, a zöld és arany kettőse az, ami az állandóan változó mogyoróbarna szem tónusaihoz mindig hibátlanul illeszkedik. Mindegy, hogy matt vagy csillámos szemhéjpúder mellett döntünk, biztosak lehetünk benne, hogy a legtöbbet hozzuk ki a szemeinkből. A sminkmester szerint az ezüst szemhéjpúder is jól mutat a mogyoróbarna szemen, ha azt az arany, a barna és a zöld mellett más földszínekkel párosítjuk.

szemhéjpúder

Aki a fenti árnyalatokat egyáltalán nem szereti, válasszon mályvát, bordót, sötétkéket és mély szilvát. Ezeknek az árnyalatoknak a világostól a sötétig terjedő változatai is jól működnek a mogyoróbarna szem zöldebb és barnább „hangulataival”.

Forrás: The List Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!