Ezeket a színeket használd, ha mogyoróbarna a szemed

2022. január 03. |

A mogyoróbarna szeműek színe folyamatosan változik, éppen ezért sminkelni sem könnyű hozzá. Az alábbi tónusokkal mellélőni azonban biztosan nem fogunk.

A mogyoróbarna szemek esetén a megfelelő szemhéjpúder kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, néha ugyanis nem lehet biztosan megállapítani, hogy aktuálisan zöld vagy barna szeme van-e valakinek, a mogyoróbarna szem tónusa ugyanis napról napra változhat.

szemhéjpúder

Ennek ellenére általánosságban elmondható, hogy van néhány tónus, amivel mellélőni biztosan nem fogunk, azok kiemelik a mogyoróbarna szemek természetes felhangját. Charlotte Tilbury brit sminkmester tanácsára az arany, a barna és zöld árnyalatokhoz nyúljon az, aki mogyoróbarna szemeit szeretné hangsúlyozni, ugyanakkor egy speciális árnyalat, a zöld és arany kettőse az, ami az állandóan változó mogyoróbarna szem tónusaihoz mindig hibátlanul illeszkedik. Mindegy, hogy matt vagy csillámos szemhéjpúder mellett döntünk, biztosak lehetünk benne, hogy a legtöbbet hozzuk ki a szemeinkből. A sminkmester szerint az ezüst szemhéjpúder is jól mutat a mogyoróbarna szemen, ha azt az arany, a barna és a zöld mellett más földszínekkel párosítjuk.

szemhéjpúder

Aki a fenti árnyalatokat egyáltalán nem szereti, válasszon mályvát, bordót, sötétkéket és mély szilvát. Ezeknek az árnyalatoknak a világostól a sötétig terjedő változatai is jól működnek a mogyoróbarna szem zöldebb és barnább „hangulataival”.

Forrás: The List Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban! 60 felett

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban!

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel antigyökök

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel