Így világosítsd ki a bőrt a könyököd területén!

2022. január 07.
A besötétült könyök és térd sokakat érintő bőrprobléma, aminek a rendszeres bőrápolás vethet csak véget.

Ha bőrápolásról van szó, legtöbben az arcukra fókuszálnak, pedig a test többi része is pont annyi törődést érdemel. Tipikusan ilyen a térd és a könyök területe, aminek színe gyakran megváltozik, besötétül. Dr Jaishree Sharad bőrgyógyász Instagram-oldalán dobta fel a problémát, és nemcsak az okokat, de a gyógymódot is megosztotta.

száraz könyök

A probléma a szakértő szerint az életmódunkkal áll kapcsolatban: túl sokat könyökölünk az íróasztalon, túl szűk ruhákat hordunk, illetve a keresztben átvetett láb állandó súrlódása is a probléma kialakulásához vezethet. A szakember szerint a baj orvosolható, ha kevesebbet könyökölünk, illetve napjában kétszer-háromszor bekenjük a könyökünket, illetve a térdünket. Ez különösen a téli időszakban fontos, amikor a bőr hajlamosabb lehet a kiszáradásra. A szakember a problémás terület ápolására, hidratálására olajakat, keramid-, illetve lanolintartalmú krémeket ajánl: a lanolin puhítja a bőrt, megköti a nedvességet, segítségével megelőzhető a vízveszteség, a keramidok hosszú szénláncú zsírsavai pedig elősegítik a sejtek egészségét.

A könyök és a térd elszíneződésére további hatékony megoldást jelentenek a tejsavat vagy szalicilsavat tartalmazó krémek, amiket lefekvés előtt kell bevetni. Aki régóta szenved a problémától, próbálja ki a kémiai hámlasztást, javasolja a szakember.

Forrás: Instagram Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!