Szakálltöltő ceruza: a férfiak nagy kedvence

2022. január 19. |

Egyre több férfi vállalja be a szakálltöltő ceruzát, ami karakteresebb arcszőrzetet ígér.

Ahogy óriási trend lett a szakáll, úgy lettek egyre felkapottabbak a legkülönfélébb szakállápolók, kezdve a szakállsampontól egészen a szakálltöltő ceruzáig. Utóbbiból kimondottan sokat adnak el, ugyanis sokan vannak, akik arcszőrzete foltokban nő, illetve rengetegen szeretnék, ha karakteresebb íve lenne a szakálluknak. A szakálltöltő ceruza (vagy ecset) a szemöldökceruzához hasonló, segítségével pillanatok alatt egységesebb, formásabb és teltebb lesz az arcszőrzet.

szakállas férfi

A speciális ceruzát eddig is sok borbély használta, házi használata azonban csak a pandémia óta lett felkapott, sokan ugyanis a home office-ban is szerettek volna ápolt szakállal megjelenni a Zoom-megbeszéléseken.

Az eszköz használata nem bonyolult, segítségével rövid vonalakat kell rajzolni, majd egy kefével össze kell dolgozni a szőrzettel. Míg a rajzolást elrontani nem lehet, addig a termékválasztást annál inkább, egyáltalán nem mindegy ugyanis az, hogy mik a ceruza összetevői, milyen a ceruza hegye és annak színe.

„Nem egyformán készítik a szakálltöltő ceruzákat – mondja Rocky Collins, akinek terméke világszerte az egyik legfelkapottabb. – Van, ami száraz viaszból vagy folyékony festékkel készül. Legtöbbször a viaszalapú szakálltollak azok, amelyek a legvalósághűbbek, hiszen finom és könnyebben irányítható felülettel készítik azokat.” A szakember megjegyzi, bár a viaszceruzák vízállóak, szappannal vagy arclemosóval könnyen eltávolíthatók. A folyékony festékek viszont megszínezhetik a bőrt, ezért valamivel tartósabbak.

„A viaszceruzák hegye jellemzően háromszög alakú és visszahúzható” – magyarázza a szakember, és hozzáteszi, ezekkel csak rajzolni és árnyékolni lehet. A folyékony ceruzáknak általában egyedi hegyük van, lehet például háromágú. Ami az ideális szín kiválasztását illeti, érdemes szakértő véleményét  kikérni, hogy a végeredmény valósághű legyen. Például barna tónust ajánlanak a rövid hajú szakállas férfiaknak, de feketét a hosszú hajúaknak.

Forrás: Askmen Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban! 60 felett

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban!

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel antigyökök

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel