Szakálltöltő ceruza: a férfiak nagy kedvence

2022. január 19.
Egyre több férfi vállalja be a szakálltöltő ceruzát, ami karakteresebb arcszőrzetet ígér.

Ahogy óriási trend lett a szakáll, úgy lettek egyre felkapottabbak a legkülönfélébb szakállápolók, kezdve a szakállsampontól egészen a szakálltöltő ceruzáig. Utóbbiból kimondottan sokat adnak el, ugyanis sokan vannak, akik arcszőrzete foltokban nő, illetve rengetegen szeretnék, ha karakteresebb íve lenne a szakálluknak. A szakálltöltő ceruza (vagy ecset) a szemöldökceruzához hasonló, segítségével pillanatok alatt egységesebb, formásabb és teltebb lesz az arcszőrzet.

szakállas férfi

A speciális ceruzát eddig is sok borbély használta, házi használata azonban csak a pandémia óta lett felkapott, sokan ugyanis a home office-ban is szerettek volna ápolt szakállal megjelenni a Zoom-megbeszéléseken.

Az eszköz használata nem bonyolult, segítségével rövid vonalakat kell rajzolni, majd egy kefével össze kell dolgozni a szőrzettel. Míg a rajzolást elrontani nem lehet, addig a termékválasztást annál inkább, egyáltalán nem mindegy ugyanis az, hogy mik a ceruza összetevői, milyen a ceruza hegye és annak színe.

„Nem egyformán készítik a szakálltöltő ceruzákat – mondja Rocky Collins, akinek terméke világszerte az egyik legfelkapottabb. – Van, ami száraz viaszból vagy folyékony festékkel készül. Legtöbbször a viaszalapú szakálltollak azok, amelyek a legvalósághűbbek, hiszen finom és könnyebben irányítható felülettel készítik azokat.” A szakember megjegyzi, bár a viaszceruzák vízállóak, szappannal vagy arclemosóval könnyen eltávolíthatók. A folyékony festékek viszont megszínezhetik a bőrt, ezért valamivel tartósabbak.

„A viaszceruzák hegye jellemzően háromszög alakú és visszahúzható” – magyarázza a szakember, és hozzáteszi, ezekkel csak rajzolni és árnyékolni lehet. A folyékony ceruzáknak általában egyedi hegyük van, lehet például háromágú. Ami az ideális szín kiválasztását illeti, érdemes szakértő véleményét  kikérni, hogy a végeredmény valósághű legyen. Például barna tónust ajánlanak a rövid hajú szakállas férfiaknak, de feketét a hosszú hajúaknak.

Forrás: Askmen Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!