Jót tesz a léleknek a napi szépségápolás

2022. január 21. |

A napi szépségápolási rutint nemcsak azért érdemes a mindennapok részévé tenni, mert jót tesz a bőrnek, de azért is, mert a párperces énidő a hangulatot is javítja.

Dr. Evan Rieder amerikai bőrgyógyász és pszichiáter szerint a bőrápolásra szánt idővel – pont, ahogy a kertészkedéssel – a mindfulnesst gyakoroljuk. A szakértő szerint bár kevés tanulmány létezik a a bőrápolási rutin pszichológiai előnyeiről, a tudatosság és a mentális egészség kapcsolatáról annál több szakirodalmat találni. Dr. Rieder szerint a napi szépségápolást nem kell túlgondolni, elég ha időt szánunk az arc gyengéd, ráérős masszírozására, a szemkörnyék ápolására. Külön jó, ha ehhez olyan eszközöket is bevetünk, mint az ártalmatlan, ásványokból készített arcmasszírozó görgők.

szépségápolás

A szakértő hangsúlyozza, a piacon se szeri se száma azoknak a kozmetikumoknak, amik illatukkal segítik az ellazulást, ezekkel azonban érdemes óvatosan bánni, hiszen legtöbbször illóolajat tartalmaznak, amit sokak bőre egyáltalán nem tolerál. Illóolajat direkt a bőre felhordani nem szabad, hiszen súlyos kiütésekhez vezethet, de aki ennek ellenére vágyik az illatélményre, párologtasson vagy cseppentsen egy-két cseppet a tenyerébe, és lélegezze be az!

Aki ért angolul és érdeklődik a különféle szépségápolási beavatkozások iránt, kövesse be a szakembert, aki nagyon hasznos és fontos információkat oszt meg az olyan felkapott terápiákról, mint a zsírfagyasztás vagy épp a kontúrterápia – és soha nem feledkezik el kitérni a mentális egészségre sem.

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban! 60 felett

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban!

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel antigyökök

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel