Jót tesz a léleknek a napi szépségápolás

2022. január 21.
A napi szépségápolási rutint nemcsak azért érdemes a mindennapok részévé tenni, mert jót tesz a bőrnek, de azért is, mert a párperces énidő a hangulatot is javítja.

Dr. Evan Rieder amerikai bőrgyógyász és pszichiáter szerint a bőrápolásra szánt idővel – pont, ahogy a kertészkedéssel – a mindfulnesst gyakoroljuk. A szakértő szerint bár kevés tanulmány létezik a a bőrápolási rutin pszichológiai előnyeiről, a tudatosság és a mentális egészség kapcsolatáról annál több szakirodalmat találni. Dr. Rieder szerint a napi szépségápolást nem kell túlgondolni, elég ha időt szánunk az arc gyengéd, ráérős masszírozására, a szemkörnyék ápolására. Külön jó, ha ehhez olyan eszközöket is bevetünk, mint az ártalmatlan, ásványokból készített arcmasszírozó görgők.

szépségápolás

A szakértő hangsúlyozza, a piacon se szeri se száma azoknak a kozmetikumoknak, amik illatukkal segítik az ellazulást, ezekkel azonban érdemes óvatosan bánni, hiszen legtöbbször illóolajat tartalmaznak, amit sokak bőre egyáltalán nem tolerál. Illóolajat direkt a bőre felhordani nem szabad, hiszen súlyos kiütésekhez vezethet, de aki ennek ellenére vágyik az illatélményre, párologtasson vagy cseppentsen egy-két cseppet a tenyerébe, és lélegezze be az!

Aki ért angolul és érdeklődik a különféle szépségápolási beavatkozások iránt, kövesse be a szakembert, aki nagyon hasznos és fontos információkat oszt meg az olyan felkapott terápiákról, mint a zsírfagyasztás vagy épp a kontúrterápia – és soha nem feledkezik el kitérni a mentális egészségre sem.

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!