Így lehet szép és természetes a szájtöltés

2022. január 24.
Míg évszázadokkal ezelőtt a csöpp száj volt a szépségideál, ma már a szépen ívelt, telt ajkakat tartjuk vonzónak. Ennek ellenére manapság számtalan elrettentő, természetellenes, túltöltött ajkat látni. Szakember mondja el, mi a szép töltés titka.

A száj nem csak genetikailag lehet pici vagy kevésbé formás, az évek előrehaladtával is keskenyedik, sőt, némileg befelé is fordulhat.

ajaktöltés

A száj feltöltése az orvosesztétika fontos része, és míg korábban szilikonolajjal, ma már hialuronsavval lehet ezt elérni. A hialuronsav a bőr természetes alkotórésze, így ezzel érhető el a legideálisabb hatás – feltéve, ha nem adagolják azt túl.

„Sajnos sok túltöltött szájat látok, de én magam nem csinálok ilyen kacsaszájakat. Szeretem a természetességet és az eleganciát, így hiába is kérne egy páciens az ideálisnál vastagabb ajkakat, nem csinálom meg” – magyarázza dr. Krix Mónika esztétikai specialista. – Egy kacsaszáj több mindenből is eredhet. Leginkább abból, ha az illető szájába túl sok hialuronsavat töltenek, e maga a töltőanyag viszkozitása se mindegy. És még egy fontos szempont: az orrcimpa külső ívénél húzunk egy vonalat, és onnan tovább sose szúrunk. Természetesen egy szájfeltöltésnél azt is figyelembe kell venni, hogy milyen a száj formája és milyen gyakran töltet újra valaki. A túltöltött szájaknál azt látom: az arc is túl sok töltőanyagot tartalmaz, így az egész összhatás diszharmonikus, természetellenes, már-már püffedt.”

A szakember szerint igénytől is függ, ki, mire vágyik. Aki nem feltűnő, ám látványos változást szeretne, ott több alkalomra is szükség lehet. Egy kezelés alatt egy ampullányi (0,7 vagy 1 ml) töltőanyag kerül csak a páciens szájába és két beavatkozás között el kell telnie legalább egy hónapnak.

„Az első töltés után az apró szúrások és a lidocain miatt duzzadtabbak az ajkak, közel 30%-kal nagyobbnak tűnik a száj – ezt fontos, hogy tudják a páciensek” – teszi hozzá a szakember.

Tiltott dolgok szájfeltöltés után!

A töltés után három napig tilos a sportolás, a szauna és az uszoda. Ez azért fontos, nehogy valami fertőzést vigyen be a páciens a kis szúrások helyén. Két napig tiltott még a csók is, hiszen ugyanúgy sérülhet a száj, az esetleges apró bevérzések miatt nem érdemes kockáztatni. Ajánlott szívószállal inni és kerülni a szénsavas és csípős ételeket. Ami pedig segíthet: a jegelés. Amennyiben erősebb a fájdalom, mindenféleképpen menjen vissza a páciens oda, ahol töltötték a száját. Egy hónapig pedig ne menjünk kozmetikai tetoválásra!

Russian lip, a trendi szájfeltöltés

„Ennek a stílusnak a lényege az, hogy az ajak középső részére tesszük a több töltőanyagot, így csókosabb, babásabb ajkat kapunk – mondja dr. Krix Mónika. – Természetesen itt is megnézzük, milyen a páciens szája és abból mit és hogyan tudunk kihozni. Inkább kisebb lépésekkel haladunk, így hozzuk létre a kívánt, esztétikus formát, gondosan kiválasztva a töltőanyagot, hiszen azok más és más folyékonyságúak lehetnek. Újabb töltésre legkorábban félév múlva jöhet a páciens.”

Fotó és forrás: Art’N Face Arcesztétikai Klinika

Olvasd el ezt is!