Erre a vízre esküszik Elle MacPherson szupermodell

2022. február 16.
A szupermodell a forró vízre esküszik, amit mentával, gyömbérrel és borssal tuningol fel.

Sokan isznak reggelente meleg citromos vizet, hogy így indítsák be anyagcseréjüket, Elle Macpherson szupermodell azonban citrom helyett gyömbért, mentát és egy csipet Cayenne-borsot ad a forró vízhez, és azt kortyolgatja reggelente. Mivel a modell reggel 5-kor kel, az antioxidánsokkal megpakolt főzetet már előző este elkészíti, és egy termoszban az ágya mellé teszi, hogy az csak egy karnyújtásnyira legyen.

Elle Macpherson

A főzet ereje az antioxidánsokban és a gyulladáscsökkentő összetevőkben rejlik, mindez azonban mit sem ér, ha az ember táplálkozása mindeközben nem kiegyensúlyozott és egészséges. „Az összetevők javítják az emésztést és csökkentik a puffadást – magyarázza Nieves Cuesta táplálkozási tanácsadó, és hozzáteszi, hogy a Cayenne-borsnak (kapszaicintartalmának) köszönhetően, erős gyulladáscsökkentő hatása van. A menta és a gyömbér magas C-vitamin-tartalma az immunrendszert erősíti, míg a forró víz beindítja a gyomor működését. A szakember szerint a hangsúly nem a forró vizen van, sokkal inkább a folyadékon és a hidratáláson.

„A mentát és a Cayenne-borsot mértékkel és óvatosan kell használni, különösen éhgyomorra és gyomorpanaszok (sérv, fekély stb.) esetén, mivel a kis mennyiségben nyújtott előnyöket a nagy mennyiségben fogyasztott gyógynövények semmissé tehetik. Nem ajánlott gyermekek, terhes vagy szoptató nők számára sem” – mondja Cuesta.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Image

Olvasd el ezt is!