Itt a filleres állnagyobbítás-őrület

2022. március 02.
Állkapocsformázás és -kontúrozás az egyik új őrület az esztétikai szektorban, ahol sokan a csonthiányt fillerekkel igyekeznek optikailag csökkenteni. Látványos, de nem tartós megoldás.

A hialuronsavas töltéseken belül egyre népszerűbb területnek számítanak az állívet célzó töltések is. Ebben az esetben azonban nem épp az arcfiatalítás a domináns ok (igaz, a töltőanyaggal feszesebbé és élesebbé is tehetjük a kontúrjainkat), hanem többnyire az aluldefiniált alsó arckörnyék. Nemcsak nők, hanem férfiak is meglepően magas számban alávetik magukat ennek a nem sebészi beavatkozásnak, ahol a noninvazív kezelés során fillerrel, vagyis hialuronsavval (pl. Restylene, Evolence) formázzák, kontúrozzák az állkapocs vonalát. A hangsúlyos ívet itt nem implantátumokkal, altatásos műtét során érik el, hanem gyorsan, biztonságosan és hatékonyan – ambuláns kezelés során.

allkapocs-filler-toltes

Az, hogy mennyi alapanyagot használnak az állkorrekcióhoz egyénfüggő, természetesen egy férfi esetében egy hangsúlyosabb, teljes állív komolyabb kiadást jelenthet, mintha csupán az állcsúcsban szeretnénk egy kisebb korrekciót.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessica Holtman, RN (@msinjector) által megosztott bejegyzés

A kezelés maga egyébként azonnal látványos és tényleg sokkal hangsúlyosabb, harmonikusabb profilt érhetünk el vele, határozottabb állkapocsvonallal, szebb nyakkontúrral. Ez a módszer segítség lehet azoknak is, akik a kisebb volumennel nem genetikai okok miatt küzdenek, hanem valamilyen baleset következtében.  

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Injection Room (@injectionroom) által megosztott bejegyzés

Nagy pozitívuma, hogy a műtétekkel ellentétben itt nincs fájdalom, komolyabb kockázat és hosszabb gyógyulási idő. Persze minimális kellemetlenséget itt is számolhatunk, kisebb bevérzés, véraláfutás jelentkezhet, de ezek általában egy hét után megszűnnek. Az viszont igaz, hogy az eredmény már nem olyan tartós, mint egy arcplasztikai beavatkozás esetén. Hiszen ahogy más töltéseknél, a töltőanyag felszívódása után itt is vissza kell majd mennünk az új profilunk vonalainak visszaállítására.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

💉💋Dr. BEAuty Esztétika (@hegedus_beata) által megosztott bejegyzés

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!