8 bevált tipp, ha extrém száraz, hámlásra hajlamos a bőröd

2022. március 24.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője azoknak érkezik pár szépségtippel, akik extrém módon húzódó, száraz bőrrel a küzdenek. Íme, a sminkmester bevált trükkjei!

Végre kigyalogolunk már ebből a télből is. Szomjazzuk a napot – kívül-belül egyaránt. A bőrünkre  nézve a téli időszak egyik legkellemetlenebb hozadéka a fűtés által generált száraz levegő. Sokunknak ilyenkorra már extrém módon húzódik a bőre, cserepes a szája és a kézfejünkkel sem tudunk mit kezdeni. A száraz érzet sokszor társul hámlással, ami furcsa mód a T-vonalban zsíros bőrfénnyel együtt jelentkezhet, hiszen itt lehet intenzív is a faggyútermelés.

Modell: Csordás Cintia / Avantage Models,  Smink/Styling: Kis Veronika Edit, Haj: Fehér Krisztina

Mindemellett a feszülő, sokszor az arc külső területén jelentkező fakó foltok hajlamosak kellemetlen tapintást, barázdált felszínt okozni, amin nagyon rosszul tud mutatni egy helytelenül megválasztott alapozó vagy púder. Ez tipikusan a korpás szeborreás, azaz a vegyes bőr jellemzője. Az ezzel járó kettős hatás sokszor elbizonytalanít bennünket abban, hogyan is kezeljük megfelelően az arcunkat. Íme, 8 hasznos tipp, hogy mit tegyünk, ha ezt a típust akarjuk sminkelni:

  1. Hetente legalább egyszer radírozz. Ha a hámlós részek felvastagítják a bőrödet, semmi nem fog rajta jól mutatni, és a krémekben lévő tápláló anyagok sem tudnak felszívódni. 
  2. Használj nappalra és estére is külön hidratálókrémet. Estére érdemes hialuronsavas készítményt bevetni. 
  3. Alapozás előtt kenj fel egy jól felszívódó bőrkiegyenlítő primert. 
  4. Mindenképp prémiumminőségű, növényi olajokkal dúsított folyékony alapozót válassz, amit arcpermettel benedvesített ecsettel tegyél fel.
  5. Ne használj púdert a fixáláshoz; válassz inkább mattító lapocskát, ha szükséges. 
  6. A pirosításhoz válassz krémpirosítót, ezzel is táplálod a bőrödet, és sokkal ragyogóbbnak fognak tűnni a száraz részek. 
  7. A rúzsok idén fényes textúrával futnak, így keress olyat, ami egyben tápláló funkciót is betölt. 
  8. Napközben, amikor csak eszedbe jut, fújj magadra hidratáló arcpermetet. 

smink-szaraz-bor

Fotó: Jámbor Zsófia 

Olvass tovább!