Skinimalizmus: a lecsupaszított bőrápolási trend

2022. március 29.
Ha bőrápolásról van szó, sokaknak még mindig a minél több, annál jobb elv jut eszükbe, azonban a tökéletesség iránti vágy már tavaly lecsengett. Az egyre népszerűbb minimalista szépségtrend a kevesebb néha több szemléletben hisz.

Mi az a skinimalizmus?

Könnyed, új, magabiztos és fenntartható: olyan jelzők, amelyekkel tökéletesen leírhatjuk a skinimalizmus lényegét. Könnyed, hiszen nem használunk sok terméket, csupán olyan hatóanyagokkal dolgozunk rutinunkban, amikre bőrünknek szüksége van. Új, mert a pandémia okozta változás hozta életünkbe ezt a trendet is. Magabiztos a szó azon értelmében, hogy elfogadjuk hibáinkat, és nem félünk megmutatni őket. Hagyjuk, hogy önbizalmunk dolgozzon, megmutatjuk hegeinket, pórusainkat, élvezzük a természetességünk adta ragyogást. Fenntartható is, mert kevesebb termékkel érjük el ugyanazt a hatást, hiszen többfunkciós szérumokat használunk, amivel nem csak időt spórolunk, de a hulladékot is csökkentjük.

Avon

Mi kell egy skinimalista rutin kialakításához?

Egy jó lemosó: Ha skinimalisták vagyunk, ha nem, az arcápolás legelső lépcsője mindig egy jó arctisztító kiválasztása. A megfelelő arcmosás megtisztítja a pórusokat a felgyülemlett szennyeződésektől, tiszta alapot képez, hogy a rutinunkban következő termékek könnyebben szívódjanak be bőrünkbe.

Szérum a problémára: Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mire keressük a szérumot. Milyen hatóanyagra van szüksége bőrünknek, mi az, amire fókuszálni szeretnénk. Ha a hidratálás a fő célunk, vessük be a hialuronsavat. A felnőttkori pattanások és azután keletkező hegek meggátolása is sokunknak okoz dilemmát, de abban biztosak lehetünk, a hámlasztás ilyenkor is megoldás.

Hidratáló és fényvédő: Fényvédő nélkül sehova! A reggeli rutin alapja a magas faktorszámú fényvédő felvitele, hiszen már megtanultuk, a napsugarak nemcsak jókedvvel töltik fel lelkünket, de elősegítik a ráncok kialakulását is.

Fontos hangsúlyozni azt is, hogy skinimalistának lenni nem azt jelenti, hogy sosem nyúlunk többé az arcunkhoz vagy nem próbálunk ki olyan újdonságokat, amelyek izgalmat hoznak bőrápolási rutinunkba és fürdőszobánk polcaira, hanem a lényeg, hogy mindezt csupán megfontoltan és leegyszerűsítve tesszük. Olyan alkotóelemekben gondolkodunk, amire arcbőrünknek tényleg szüksége van, nem esünk túlzásokba, és hagyjuk, hogy természetes ragyogásunk előtérbe kerüljön.

Forrás: AVON/Károlyfi Edit

Olvasd el ezt is!