Folyékony arany: így használd a hajadon az argánolajat!

2022. április 04.
Az argánolaj nem véletlenül az egyik legpopuláris hajápoló: nemcsak a hajszálakat, de a fejbőrt is gyógyítja.

Hiába dobnak piacra újabbnál újabb szépségápolási termékeket, ha a régi kedvencek olyan hatásosak, hogy azoknak nem érdemes búcsút inteni. Tökéletes példa erre az argánolaj, ami mind a mai napig az egyik legkeresettebb hajápoló szer, ha töredezett, száraz, károsodott hajról van szó.

argánolaj

Mi az argánolaj?

Az argánolajat, amit gyakran folyékony aranynak is neveznek, a marokkói argánfa terméséből nyerik. Az olaj antioxidánsokkal, E-vitaminnal és zsírsavakkal van csurig, ami nemcsak a haj, a bőr és a körmök egészségére van jó hatással, étkezési olajként és táplálékkiegészítőként a szervezet számára is.

Miért jó a hajnak?

Az argánolaj szuperhidratálóként működik, a benne található tápláló zsírsavak bevonják a hajszálat, és segítenek megőrizni a haj természetes nedvességtartalmát. Az E-vitamin megakadályozza a kiszáradást, kisimítja a göndörödést és fokozza a fényességet. Az argánolaj gyulladáscsökkentő tulajdonságai nyugtatják az irritált fejbőrt, sok esetben pedig a korpára, a pikkelysömörre és a szeborreás dermatitis-re is megoldást jelentenek.

Hogyan használjuk az argánolajat?

Argánolaj, mint hajpakolás: Ne csak a hajszálakat és azok végeit, de a fejbőrt is masszírozzuk át vele, majd csavarjuk be a hajkoronánkat egy törölközőbe, hogy a meleg hatására több hatóanyag juthasson a hajszálakba. Hagyjuk fent a maszkot minél tovább, akár éjszakára vagy egy egész napra! Öblítéskor ne lepődjünk meg, ha duplán kell hajat mosnunk!

Argánolaj, mint kondicionáló: Az argánolaj hasznlatának egyik legkedveltebb módja a nem kiöblítendő spray vagy olaj, amit vizes vagy száraz hajra is fel lehet hordani.

Forrás: Womenshealthmag Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!