Ezzel az olcsó trükkel tudod eltávolítani az elektromosságot a hajadból!

2022. április 19.
Szinte mindenki tudja, mit jelent, amikor feltöltődött hajszálai az égnek állnak, azokat megzabolázni pedig szinte lehetetlen. Mutatjuk, milyen olcsó trükk segít ezen a problémán.

Bár a statikus elektromosság inkább a hidegebb hónapokban, fűtés-, sapka- és kapucniszezonban jellemző, sokaknál elég egy ártalmatlan fésülködés, netán egy ruhapróba ahhoz, hogy hajuk az égnek álljon. Az elektrosztatikus haj kialakulásáért az ionizáció felel, az alapból negatív töltésű hajszál pozitívvá válik, ami magához vonzza a többi hajszálat, hogy aztán a magasba emelkedjenek. Minél szárazabb a haj, annál nehezebb kezelni a töltődést. Szerencsére a fodrászok tarsolyában van néhány hasznos tipp, amivel ez a jelenség kiolthatóvá válik.

elektrosztatikus haj

  • Az egyik legfontosabb lépés az elektrosztatikusság elkerülésére a hajmosás utáni balzsamozás, a hajpakolás vagy a hajolaj, a táplált, hidratált haj ugyanis nehezebben töltődik.
  • Hajápoló kozmetikumok esetén kerüljük az olyan szárító összetevőket, mint az alkohol vagy szulfátok!
  • Műanyag fésű és hajkefe helyett használjunk természetes sörtéjű hajkefét!
  • A haj szárazságából és a súrlódásból adódó töltöttség egy egyszerű, bármelyik háztartásban fellelhető fóliával is hamar orvosolható: „Csak fogj egy kis darab alufóliát, tekerd a tincsek köré, és finoman dörzsöld át vele a tincseket” – magyarázza Sharon Dorram kolorista, és elmagyarázza, mivel a fém vezető, összegyűjti és elvezeti az elektromos töltést. A szakember hozzáteszi, a trükk szinte azonnal hat, és a haj fazonját sem alakítja át.

Forrás: Wellandgood Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!